A szakemberek szerint az lenne az ideális, ha a teherbeesést megelőzően 3-6 hónapig rendszeresen élnének nemi életet a leendő szülők.

Minél több a szex, annál egészségesebb a baba
A rendszeres szex a baba egészségének is jót tesz. (Northfoto)

Ezt az első hallásra teljesen logikus, ráadásul teljesen feleslegesnek tűnő kijelentést az Adelaide Egyetem szakemberei tették. Hogy miért? Nos, mert a statisztikáik szerint egyre többen vállalnak gyermeket egyéjszakás kapcsolat után, illetve mesterséges úton.

Csakhogy a tudósok szerint a rendszeres szexuális érintkezés azért is nagyon fontos, mert hozzájárul ahhoz, hogy a leendő szülőknek makkegészséges gyermeke szülessen. Bármilyen hihetetlen ugyanis, a szexuális aktus során a női testbe jutó spermiumok nemcsak a megtermékenyítéshez nélkülözhetetlenek, hanem az immunrendszer megfelelő működéséhez is.

Az ausztrál orvosok véleménye szerint, minél gyakoribb a szexuális érintkezés, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a női test elfogadóbbá válik az „idegen” anyag ellen is. „Ennek köszönhetően csökken a magzat felszívódásának, a vetélésnek és a különféle betegségeknek a kockázata is” - mondta el Sarah Roberteson professzor. Hozzátette, néhány partner esetében az ideális 3-6 hónapnál is több időre van szükség ehhez a „barátkozáshoz”: náluk előfordulhat, hogy évek is eltelnek, mire összecsiszolódnak.

 

Forrás : www. startlap.hu / The Daily Mail

Keresés