Mit mond rólad a parfümöd?

Sokszor túl erősnek, vagy túl édesnek gondolunk egy illatot. Ezek a megjegyzések mind-mind a személyiségünkből és az ízlésünkből fakadnak. A különféle illatok tehát megmutatják, hogy milyen is az a nő, vagy férfi, aki használja ezeket az illatokat.




foto:Profimedia-Red Dot

Hogyan válasszunk a személyiségünkhöz illő parfümöt?


     A választás korán sem egyszerű, hiszen akár egy illatszerboltba térünk be, akár egy katalógusból rendelünk, egész hamar belezavarodhatunk az illatkavalkádba. Az orrunk az egyik legfáradékonyabb érzékszervünk, tehát nem csoda, ha már az első pár parfümnél elvesztjük a fonalat. A dolgunkat az is megnehezíti, hogy előfordul, hogy nem találjuk a megszokott illatunkat, hiszen a parfümgyártó cégek sokszor negyedévente hoznak ki egy-egy új illatot a verseny érdekében. Rengeteg hasonló karakterű illat van fenn a polcokon, tehát koránt sem egyszerű feladat megtalálni az ideális illatot. Ha tudjuk, hogy milyen típusú illatok szoktak tetszeni nekünk, akkor sokkal könnyebb a választás, hiszen csak annyi dolgunk van, hogy megtudjuk, mely parfümök tartoznak ebbe a csoportba, és már csak ezek közül kell válogatnunk az üzletekben.

A fő női illatok

A fő női illatokat öt csoportba sorolják a parfümkészítők, ezek a csoportok a citrus, a virágos, orientális, zöld és a ciprus. Vajon melyik illik hozzád a legjobban?

Citrus
     A fő illatanyagokat citrusfélékből nyerik, mint például a lime, a citrom, a mandarin, a narancs és a grapefruit. Általában ez egy nagyon karakteres, de frissítő illat. Gyakran társítják ezt az esszenciát gyümölcsös, vagy virágos jegyekkel. Ezeket a parfümöket leginkább a természetes stílusú nőknek ajánlják, akik határozottak és elegánsak, de szeretik a kicsit visszafogottabb illatokat. Ha precíz, kitartó, tudatos, de egyben klasszikusan nőis vagy, akkor ez a kategória illik hozzád a leginkább.

Virágos
      A női parfümök legnagyobb része ebbe a kategóriába tartozik. Leginkább a rózsa, a narancsvirág, a gardénia, a jázmin s a szegfű játszik ezekben uralkodó szerepet. A virágos parfümöket is gyakran kombinálják más illatjegyekkel. Ha romantikus és álmodozó alkat vagy, aki számára fontosak az érzelmek és az emberi kapcsolatok, akkor valószínűleg ezeket az illatokat részesíted előnyben. Ezek az illatok sokszor túl édesek egyes nők számára, de ha te ezt választod, valószínűleg egy életvidám és harmonikus természettel rendelkező gyengéd nő vagy, akivel igazi hercegnőként bánnak a férfiak.

Orientális
      Egzotikus fűszerek, ámbra, balzsamok és gyanta keverednek ebben a bódító illatkölteményben. Aki ezt választja, azt egyáltalán nem nevezhetjük visszafogottnak. Az orientális illatokat választó nők általában érzékiek, csábítóak és szenvedélyesek. Nem idegen tőlük akár a kezdeményezés sem, ők az igazi flörtkirálynők, akiknek egy férfi sem tud nemet mondani. Általában az ünnepi alkalmakra és a hűvösebb időszakra ajánlják ezeket az erősebb parfümöket.

Zöld
      Leginkább a férfi parfümökben fordul elő, de egyre inkább alkalmazzák a női parfümökben is. Általában a fenyő, a fű, a friss zöld levelek, a gyógynövények és a boróka illata tűnik fel ezekben a készítményekben. Leginkább a sportoló hölgyeknek ajánlják, akik szeretik a kihívásokat, kitartóak és szinte mindig tele vannak energiával. Ha te is egy energikus, céltudatos és sikeres nő vagy, akkor ez a te illatod.

Ciprus
      Fás-mohás illat, amely valamiféle melegséggel tölt el minket. Sokszor bergamottal, citrusokkal, vagy pacsulival egészítik ki ezt a fajta illatot. Ha ebbe a típusba tartozol, akkor valószínűleg egy kedves, segítőkész személyiség vagy, akit imád a környezete. Intelligens vagy, de sosem kérkedsz a tudásoddal. Kreatívan és határozottan oldod meg a problémákat, nagyon jól tudsz kompromisszumokat kötni nem csupán a saját, de mások ügyei kapcsán is.

 

Forrás : www.hotdog.hu

Keresés