Ahogy beharangozták, csütörtökre megérkezett az ősz, előkerültek a kabátok és az esernyők, reggel mindenki újra a zárt cipője után kutatott. De ne keseredjetek el, hétvégén újra meleg lesz – legalább egy kis időre.

„Kettősség" jellemzi az ország időjárását csütörtökön, mert nyugaton csapadékos, hűvös, keleten pedig száraz, napos idő lesz. Azonban nem sokáig, mert a keleti részekre is megérkezik estére a hidegfront. Az ország nyugati és középső tájain általában erősen felhős, borult lesz az ég, és itt többfelé várható eső, zápor. Élénk lesz az északnyugati szél, a Dunántúlon és zivatarokban erős-viharos lökések is kísérhetik - írja az idojaras.hu. A hőmérséklet a tartósan csapadékos tájakon alig melegszik 10 fok fölé, míg keleten 27, 28 fokig emelkedhet.

Pénteken is változékony őszi idő várható, délelőtt a Dunántúlon és részben a középső megyékben még gyakran borús lesz az ég, eső, zápor is várható, de délután a nyugati megyékben felszakadozik a felhőzet, igaz, kora este dél-délnyugatról ismét felhősödés kezdődik, amit eső, zápor is kísér. Az északias szél gyakran élénk, a Dunántúlon olykor viharos lesz.

Mutatóba még visszaköszön a meleg

  Visszatér hétvégén a meleg
A hétvégén országszerte száraz, főként napos időjárás lesz, vasárnapra 20-24 fok várható - közölte Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa csütörtökön. A meteorológus tájékoztatása szerint a jelenlegi hőmérsékleti különbségek (Sopronban például 8, Karcagon pedig 19 fok van) megmaradnak a hétvégéig: pénteken a nyugati részeken 15-20, keleten 20-28 fok várható. Szombaton azonban már országszerte átlagosan 17-25, vasárnap pedig 20-24 fok is lehet.

 

Forrás : www.nlcafe.hu

Keresés