Szomorú, ködös idő vár ránk pénteken, de helyenként egy kis hó is lesz.

Jön a hó
(Fotó: Northfoto)

Szürke, barátságtalan időt tartogat a hét utolsó munkanapja. Csak a keleti országrészben élők számíthatnak egy kis napsütésre. A tartós, sűrű köd miatt viszont csaknem az egész országra citromsárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Estefelé a nyugati országrészben lehet gyenge havazás. A hajnali kemény mínuszok után -2, +2 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton változóan, északnyugaton, nyugaton erősen felhős lesz az ég, ott ismét lehet havazás, hószállingózás. Hajnalban mindenhol fagyni fog, de sok helyen kora délután sem emelkedik majd 0 fok fölé a hőmérséklet. A maximumok -3 és +3 fok között alakulnak.

Vasárnap már többfelé havazhat, de napközben havas esőre, esőre vált a csapadék. Néhol ónos eső is előfordulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet délnyugaton +4, északkeleten -3 fok között valószínű.

A jelenlegi számítások szerint egyre csökken az esélye annak, hogy fehér lesz a karácsony. De azért van olyan országrész, ahol kialakulhat pár centis hótakaró. Ha kíváncsi arra, hogy hol, akkor ide kattintson!

 

Forrás : Met.hu/Időkép

Keresés