Éjjel és szerdán is a Dunántúlon kell csúszós utakra számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki szerdára.

 

Nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, estig a Dunántúlon, majd a középső országrészben, éjszaka már keleten is havazás várható. 4-5 centinél több hó nem valószínű. Estétől nyugaton helyenként ónos eső is előfordul. Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas, Győr-Moson, Veszprém és Zala megyére.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, kezdetben északkeleten még havazás lehet, hat megyében ( Baranya, Fejér, Komárom, Somogy, Tolna, Veszprém) pedig ónos eső várható. Párás, helyenként ködös lesz a levegő.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali -3 és +4 fok között valószínű.

Csütörtöktől vasárnapig nem lesz nagy változás...

Az időszak elején és végén sok lesz a felhő, közte hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan várható havazás, majd átmenetileg havas eső, eső, ónos eső is lehet.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben +1, -4, majd -4, -10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 0, +8, később -2, +2 fok között várható.

 

Forrás: met.hu

( http://www.hir24.hu/belfold/2013/01/08/lesz-meg-a-heten-onos-eso/ )

Keresés