Szombaton és vasárnap éjszaka -17 fok is lehet, és napközben sem lesz -2-nél több. Addig is lesz hó, ónos eső és nagy szél is.

Marad a hó, de még hidegebb lesz – időjárás

Ma még hó...

Országszerte továbbra is többfelé várható havazás, ma estig helyenként akár 15 centiméternyi friss hó is hullhat. Éjszaka többfelé is havazott, és az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdán, napközben is várható további hó, méghozzá az ország északi, északkeleti felén.

A Dunántúlon és a középső országrészben helyenként sűrű köd képződhet.

Csütörtökön ónos eső ...

Holnap délelőtt hószállingózásra lehet készülni a Dunántúl egyes részein. Várhatóan a délutáni óráktól a Dunántúl déli megyéiben, majd estétől a Duna-Tisza köze déli részén a kezdeti átmeneti esőt, havas esőt havazás váltja fel. 3 cm hó valószínű ezeken a részeken.

Az Időjárás.hu előrejelzése szerint csütörtök délután már országszerte erősen felhős vagy borult, foltokban párás idő lesz. Délnyugaton, délen vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk: havas eső, ónos eső, eső, havazás egyaránt előfordulhat. A nyugati határ mentén hószállingózás, kisebb havazás lehet, északon és keleten azonban csapadék a nap második felében nem várható. A maximum-hőmérsékletek általában –1, +4 fok között alakulnak, északon lesz a hidegebb, délen pedig néhol ennél kissé melegebb is lehet.

Késő este délkeleten átmeneti ónos eső várható. Csongrád és Békés megyében elsőfokú figyelmeztetést adtak ki emiatt.

Pénteken viharos szél ...

Erősen felhős vagy borult idő várható, északon, északnyugaton lesz vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Főként a déli, délkeleti országrészben fordul elő hószállingózás, havazás. Megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik az északi szél.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, -10, a legmagasabb nappali -1, -6 fok között alakul.

Szombaton hideg ...

Délen, délkeleten erősen felhős vagy borult idő várható, északon, északnyugaton lesz vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. A keleti, délkeleti országrészben helyenként hószállingózás, kisebb havazás előfordul. Az északi, északkeleti szél eleinte még megélénkül.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -5, -15, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, -7 fok között alakul.

Vasárnap napos, de fagyos ...

Keleten többnyire erősen felhős idő várható, nyugaton felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Legfeljebb a keleti országrészben fordulhat elő helyenként hószállingózás. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -7, -17, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, -7 fok között alakul.

A Meteo Klinika meteogyógyásza, Bánhegyi Marianna szerint a mostani időjárás miatt elsősorban az ízületi bántalmakkal élők panaszai jelentkezhetnek, erősödhetnek. A sajgó ízületek esetében használjunk mézes káposztapakolást vagy almaecetes borogatást, és ne terheljük meg a fájó testrészeket, a kímélő átmozgatás azonban jót tesz a panaszok ellen. Készítsük fel szervezetünket a hideg napokra: a megnövelt C-vitamin-bevitelt savanyú káposztával is biztosíthatjuk, ami immunerősítő hatása mellett az emésztésünket is segítheti – tanácsolta a meteogyógyász.

 

Forrás: met.hu / www.nlcafe.hu / www.idojaras.hu

( http://www.hir24.hu/belfold/2013/01/23/fagyos-hetvege-var-rank/ )
( http://www.nlcafe.hu/szabadido/20130123/marad-a-ho-de-meg-hidegebb-lesz--idojaras/ )

Keresés