A korábbi előrejelzések ellenére úgy tűnik, vasárnapig is számolni kell havazással, igaz, már csak csekéllyel.

 

Ma öt megyében volt kettes fokozatú riasztás hófúvások miatt, de lassan csökken ez a veszély, miután csitul a szél. Vas megyéből már javulást jelentettek, fél 3-kor azt ígérték a közútkezelők, hogy a 86-os főúton Szombathely felől lassan megindulhatnak a feltorlódott és a hófúvás miatt eddig várakozni kényszerülő kamionok is Hegyfalu felé.

A Vas megyébe és Szlovéniába tartó kamionokat azonban továbbra sem engedik a 8-asra felhajtani a rendőrök, Veszprémnél, a Csatári elágazónál, valamint Devecsernél állítják félre a nagy teherautókat

A hétvégén is többnyire borús idő várható, esőre, havas esőre, helyenként még kisebb havazásra is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Péntek

Már csak helyenként számíthatunk csapadékra; nyugaton havazás, keleten eső várható, a középső területeken eső, havas eső egyaránt lehet. A változó irányú szél mérsékelt marad. Párás lesz a levegő, hajnalban foltokban köd képződik.

A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +2 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és 8 fok között valószínű, keleten lesz enyhébb az idő.

Szombat

Főként északnyugaton hosszabb napos időszakok is lehetnek. Helyenként hószállingózás, kisebb havazás, havas eső, keleten gyenge eső is előfordulhat.

A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között, a nappali csúcshőmérséklet várhatóan plusz 1 és plusz 7 fok között alakul.

Vasárnap

Északnyugaton és északkeleten lehetnek hosszabb napos időszakok is. Elsősorban a középső területeken alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás, havas eső.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 7 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 6 fok között alakul.

 

Forrás: met.hu

( http://www.hir24.hu/belfold/2013/02/14/megis-lesz-ho-hetvegen-is/#aktualisdoboz )

Keresés