Az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetést adtak ki a nagy eső, tomboló szél és hófúvások miatt. Pár napig télies hideg is lesz, de keddre visszatér a tavasz.

Ítéletidő lesz holnap
(MTI)

Csütörtök

Mindenütt beborul az ég. Holnapra virradóra a Dunántúlon és északon a hegyekben egyre nagyobb területen havas esőre, havazásra lehet számítani, keleten pedig esőre.

Napközben nyugaton havazás, hózápor, középen eső, havas eső, havazás, keleten eső valószínű, de késő estére keleten is havazás lesz a jellemző.

Mindenütt erős, néhol viharos lesz a szél az északi szél.

Éjjel -2 és +6 fok között valószínű a hőmérséklet, napközben -1, +8 fok várható, vagyis szinte semmit nem változik majd a hőmérséklet a nap folyamán.

Az ország középső részén elsőfokú, a két szélén másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben a szokatlan időjárási helyzet miatt.

Péntek

Túlnyomóan borult lesz az ég, késő délutántól csökken északnyugat felől a felhőzet. Többfelé, majd főként keleten várható havazás. Az északnyugati szelet erős, gyakran viharos széllökések kísérik, amely hófúvást okozhat.

A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -5, a legmagasabb -2, +2 fok között alakul.

Szombat

Országszerte több órára kisüt a nap, legfeljebb néhol lehet hózápor. Az északnyugati szél mérséklődik, már csak időnként erősödik meg.

A hőmérséklet éjjel  -7, -12, napközben -1, +3 fok között alakul.

Vasárnap

Eleinte derült lesz az ég, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A délkeleti, déli szél a Dunántúlon megerősödik.

Éjszaka -6, -13, nappal 0, +6 fok várható.

Hétfő

Megvastagszik a felhőzet, túlnyomóan borult lesz az ég. Egyre többfelé valószínű eső. A délkeleti szél élénk, többfelé erős lesz.

Éjjel +2, -6, napközben 2, 8 fok várható.

Kedd

Gyakran lesz erősen felhős az ég, eső, zápor is várható. A délnyugati szél többfelé megerősödik, de a hőmérséklet újra tavaszias lesz: éjszaka 1, 6, napközben 7, 13 fok várható.

 

Forrás: www.met.hu

http://www.hir24.hu/belfold/2013/03/13/iteletido-lesz-holnap/#aktualisdoboz

Keresés