Még két dermesztő hajnalt kell túlélni, aztán visszavonulót fúj a tél. Számottevő havazás már nem várható.

 

Szombat reggel még 9 megyében van érvényben hófúvás miatti figyelmeztetés, de már csak a legenyhébb, citromsárga színű. Leginkább a Dunántúlon, a Duna-Tisza-köze nyugati részén és az északkeleti határ közelében fordulhatnak elő kisebb hóátfúvások. Ezek délelőtt a Dunántúl nyugati felén, majd délutánra várhatóan országszerte megszűnnek. Az eleinte borult területeken is lassan felszakadozik a felhőzet, az ország nagy részén több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A Dunától keletre kisebb területen kialakulhat még időnkénti havazás. A hőmérséklet kora délután -1, +4, késő este -2, -8 fok között alakul.

Vasárnap folytatódik a napos idő. Csapadéktól nem kell tartani. A délkeleti szél viszont többfelé megerősödik. A hőmérséklet kora hajnalban -7, -12 fok között alakul, de egyes szélcsendes, derült, vastag hóval borított tájakon -15 fok alá is hűlhet a levegő. A napi maximumok 0, +7 fok között lesznek.

Hétfőn átveszik a főszerepet a felhők. Elsősorban a Dunántúlon és a középső területeken valószínű eső, zápor. Az Északi-középhegységben ónos eső is lehet. A délkeleti szél többfelé erős lesz. A hőmérséklet hajnalban 0, -11, kora délután 2, 8 fok között alakul.

Kedden már hosszabb-rövidebb időre több helyen kisüt a nap. Eső, zápor azonban továbbra is előfordulhat. A nyugati szél néhol viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 13 fok között alakul.

 

Forrás : Met.hu/Hír24

http://www.hir24.hu/belfold/2013/03/16/lassan-legyozi-a-tavasz-a-telet/#aktualisdoboz

Keresés