Elakadt, megcsúszott autók lassítják az előrejutást több nyugati úton, az M6-os és az M5-ös sem járható akadálymentesen.

Mára és holnapra 11 megyére és Budapestre adtak ki figyelmeztetést, mert akár 25 centi hó is hullhat, és hófúvások is okozhatnak gondokat. A Dunántúlon egyre nő a kisebb-nagyobb balesetek száma. Érdemes indulás előtt tájékozódni folymatosan frissített hírünkből, illetve az Útinform honlapjáról:

Lezárták az M5-öst Szeged felé, Kecskemét és Kiskunfélegyháza között egy keresztbe fordult kamion miatt. Torlódásra kell számítani a 92-es kilométernél.

Megcsúszott és keresztbe fordult egy kamion az M6-os bal oldalán a 135-ös kilométerénél, ezért csak fél pályán lehet közlekedni Paks térségében.

Az M6-os jobb oldalán, a 120-as km-nél, a dunaszentgyörgyi pihenőhelynél két kamion összeakadt, majd megpördültek. Az egyik jármű tűzveszélyes anyagot szállít, de nem sérült meg.

Az M6-os összességében járhatónak mondható, de végig jeges-csúszós, ezért aki teheti, ne induljon útnak, mert nem biztos, hogy célba ér.

Az M43-as Budapest felé vezető oldalán Szeged határában a régi 5-ös út és az M5-ös között is keresztbe fordult kamion miatt van lezárás. Az 5-ös útra terelik a forgalmat.

Az 55-ös úton Pörbölynél, illetve az alsónyéki elágazásnál személygépkocsik csúsztak árokba.

Lezárták a 6-os és a 65-ös út kereszteződését elakadt autók miatt.

Járhatatlan a 65-ös főút egy Szakálynál keresztbe fordult nyerges vontató miatt. A 65-ös úton Hőgyésznél három kamion is keresztbe fordult, jelenleg csak a kapaszkodósávon lehet haladni.

Somogy megyében három baleset is történt: a 610-es úton Kaposmérőben egy órán belül kettő is, illetve Kaposváron a  füredi csomópontban a 67-es út és a 610-es út kereszteződésénél. Mernyénél a 67-es úton egy hókotró tehergépkocsiba hátulról belehajtott egy személygépkocsi.

Egy órán belül három baleset történt Bács-Kiskun megyében. Egy személygépkocsi az 55-ös úton az árokba hajtott, a járműben az utas sérült meg. Egy másik autó Hajós és Császártöltés között borult árokba, erről a helyszínről szintén az utast kellett kórházba szállítani. Foktő és Kalocsa között egy személygépkocsi elütött egy kerékpárost, őt is kórházba szállították.

Szlovén kamionstop, zalai szükségparkolók...

Csak a szlovén kamionok léphetnek ki a szlovén határon, meghatározatlan ideig. A személyautó-forgalom továbbra is zavartalan.

Az M6-osról és az M7-esről valamennyi kamiont, az M3-asról és az M5-ösről pedig a Szlovéniába tartókat tiltották ki átmenetileg. Nem közlekedhetnek a kamionok a 86-os főút zalai szakaszán sem.

Az M7-esen és az M70-esen minden pihenőhely és a kamionterminálok is megteltek. Letenye és Lenti térségében szükségparkolóhelyeket jelöltek ki, ott még 600 kamiont tudnak fogadni. A veszélyes árut szállító teherautókat külön helyezik el.

Zalában egyébként 11 óra óta havazik. A megyében akár 15 centi friss hó is hullhat, az északkeleti szél pedig várhatóan estétől megerősödik és hófúvást okozhat.

A MÁV-nál is vannak már késések

Kaposvári, szombathelyi, bajai vonatok 5-30 perc csúszással járnak. Az aktuális késéseket meg lehet nézni a  MÁV Start oldalán. 

Friss információk a hóhelyzetről még innen:

www.met.hu

www.katasztrofavedelem.hu

www.police.hu

www.kozut.hu

Ha valaki bajba kerül, vagy tudomása van arról, hogy valakinek segítségre van szüksége, hívja a katasztrófavédelmet a 105-ös számon.

 

Forrás : MTI

http://www.hir24.hu/belfold/2013/03/25/egyre-nehezebb-a-kozlekedes-a-dunantulon/

Keresés