Fokozatosan jön vissza a kánikula. Csak a jövő hét közepén számíthatunk újra 30 fok körüli maximum hőmérsékletre.

Szerdán délen és a Dunántúlon már több lesz a napsütés, máshol marad a túlnyomorészt felhős ég. Főként északkeleten alakulhat ki kisebb eső, zápor. A Dunántúlon és a középső tájakon élénk, gyakran erős lehet az északnyugati szél. Hajnalban 9 és 14, délután 18 és 23, északon, északkeleten 15 és 17 között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön keleten, északkeleten alakulhat ki helyenként további zápor, nyugatabbra már sok lesz a napsütés. Időnként megélénkülhet az északi, északnyugati szél, mérsékelten meleg időre van kilátás, 21 és 24 fok közötti délutáni hőmérséklettel.

Alapvetően sok lesz a napsütés pénteken, északkeleten lehet időnként több a felhő, ott egy-egy zápor is kialakulhat. Mérsékelt légmozgásra, kellemes hőmérsékletű nyári időre van kilátás.

A hétvégén több-kevesebb napsütés mellett olykor megnövekedhet a felhőzet és helyenként kialakulhatnak záporok, keleten esetleg zivatarok. A szél gyakran lesz élénk. A kellemes, friss hajnalokat követően délutánra kevéssel 25 fok fölé melegszik a levegő. A következő héten folytatódik a melegedő tendencia: szerdán már 30 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.


Forrás : Időkép / Hír24

http://www.hir24.hu/belfold/2013/06/25/nem-sokaig-fogunk-fazni/#aktualis

Keresés