Lassan itt az évszaknak megfelelő időjárás, nulla fok alatti csúcshőmérsékletekkel és akár havazással is.

Szerdán még főként a Dunától keletre fordulhat elő kisebb eső, a hegyekben helyenként havas eső, gyenge havazás, miközben a Dunántúlon már felszakadozhat a felhőzet. Errefelé és északkeleten szeles lesz az idő. Lehűlés kezdődik, 3 és 8 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön is a felhőké lesz a főszerep, de csak néhol alakulhat ki kisebb vegyes halmazállapotú csapadék, főként északkeleten hózápor, hószállingózás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Péntektől további lehűlés várható, az érkező csapadék eloszlása még meglehetősen bizonytalan, de egyelőre úgy tűnik, hó, havas eső, eső és akár még ónos eső is előfordulhat majd. Napközben 1 és 6 fok közé melegszik a levegő.

A hétvégére igazi télies hőmérsékletű idő köszönthet be, több helyen napközben is 0 fok alatti csúcshőmérsékletekkel. A lehűlést kísérő csapadék mennyisége és halmazállapota még bizonytalan, de várhatóan több helyen havazhat. Vasárnap a hőmérséklet legalacsonyabb értéke -4 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, és +4 fok között várható.

 

 

Forrás : Időkép/met.hu

http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/22/hetvegen-johet-a-ho/#a3

Keresés