A mobilgyártók egyes állításait nem árt nem árt kellő távolságtartással kezelni.

 

A gyártók szeretnek olyan jelzőket használni és olyan állításokat hangoztatni, melyek nem biztos, hogy teljesen megfelelnek a valóságnak. Ilyen eset volt például, amikor a Nokia a múlt héten bejelentett Lumia 920-as készüléket egyszerűen a világ leginnovatívabb okostelefonjának nevezte, vagy például amikor az LG a napokban azt kürtölte szét, hogy az Optimus G kamerájával érhető el a legjobb képminőség. Most pedig az Apple-t is egy kis lódításon kaptuk.

Történt ugyanis, hogy az Apple az iPhone 5 bejelentésekor azt állította, hogy jelenleg ez a világ legvékonyabb okostelefonja. A 9,3 milliméter vastag és 140 gramm tömegű iPhone 4S-hez képest tényleg lényeges fogyókúrának lehetünk tanúi, hiszen az iPhone csupán 7,6 milliméter vastag, a mérlegen pedig alig 112 grammot nyom. Ettől függetlenül nem állítható, hogy az iPhone 5-nél nincs vékonyabb smartphone.

Itt van rögtön például a Motorola RAZR XT910, mely csupán 7,1 milliméter vastag, az viszont tény, hogy ez csak a legvékonyabb pontjának a vastagsága. Aztán itt van nekünk a Huawei Ascend P1s, mely egész pontosan 6,68 milliméter vastag, illetve a 6,7 milliméteres és alig 105 grammos Fujitsu Arrows F-07D. Nem mehetünk el szó nélkül továbbá a 6,65 milliméteres Oppo Finder mellett sem, ezenkívül pedig érkezőben van a 6,2 milliméter vastag ZTE Athena is.

Mivel ez utóbbi készülék hivatalosan még nem lett bejelentve, jelenleg az Oppo Finder tekinthető a világ legvékonyabb okostelefonjának, mely 0,95 milliméterrel karcsúbb az iPhone 5-nél, még ha ez már szőrszálhasogatásnai is tűnik. (A világ legvékonyabb mobilja a még 2007-ben érkezett Samsung Ultra 5.9, mely könnyen kikövetkeztethető módon csak 5,9 milliméter vastag.)

 

Forrás : www.mobilport.hu

Szerző : László Ferenc

Keresés