Néhány felhasználó nem tudja kihúzni a számítógépből az adatkábel USB-csatlakozóját.

Ahogy a felhasználók ismerkednek az Apple legújabb telefonjával, úgy derülnek ki egyre-másra az apróbb hibák. Szerencsére ezek leginkább idegesítő apróságok, ám az, hogy az új Lightning csatlakozós adatkábel beszorul a számítógép USB-portjába, egy kicsit kellemetlenebb.

Ismét az Apple felhasználói fórumain került napvilágra egy olyan probléma, mely jó néhány iPhone 5 tulajdonost érinthet: az új készülék adatkábelének USB-csatlakozója bizonyos esetekben beszorul a számítógép bemenetébe, és házilag csak nagyon nehezen lehet eltávolítani.

Az érintettek arról számoltak be, hogy a csatlakozó nem egyszerűen beakad az USB-portba, hanem komoly erőkifejtés ellenére sem moccan meg. Volt olyan felhasználó, aki az erőlködés közben meg is rongálta Mac-jét, az elővigyázatosabbak pedig inkább szakértői segítséget kértek az Apple üzleteiben. Az egyik fórumozó szerint az Apple alkalmazottai tudnak a problémáról, és azok, akik emiatt panasszal fordulnak a hivatalos értékesítési pontokhoz, cserekábelt kapnak.


A problémát talán az okozhatja, hogy a kábel USB-csatlakozójának alján található két bemélyedés túl mélyre sikerült. Az USB-foglalatokban rögzítőpeckek találhatók, amik ebbe a két kis lyukba kapaszkodnak, hogy a csatlakozó ne csúszhasson ki, azonban alapesetben a rögzítésnek húzásra meg kellene szűnnie. Az Apple kábeleinek esetében valószínűleg a túlságosan mély lyukakba jobban „belekapaszkodhatnak" a peckek, emiatt esetenként nem lehet őket kihúzni.

 

Forrás : www.technet.hu

Szerző : Szőlősi Tibor

Keresés