A pletykák szerint okos karórát dobna piacra a gyártó a jövő év folyamán.

 

Az egész világ lélegzetét visszatartva figyeli, hogy mi lesz az Apple következő lépése. A felhasználók azért, mert akkor talán jöhet egy új, korszakalkotó termék, amivel egy ideje már adós a gyártó, a konkurens vállalatok pedig azért, mert egy új Apple produktum potenciálisan meghatározhatja a következő évek trendjét.

Tim Cook első hivatalos TV-interjújában talányosan utalt arra, hogy a televíziók területe nem közömbös a számukra, a legfrissebb pletyka szerint azonban az újra és újra felmerülő óra biznisz lehet mégiscsak a nyerő, hiszen szinte minden évben felröppen a hír, hogy végre bejelenti az Apple a karórát, de ez eddig mindig elmaradt.

iWatch: egyelőre csak koncepció (Antonio De Rosa munkája)

iWatch: egyelőre csak koncepció (Antonio De Rosa munkája)


A kínai Tech.163.com beszállítói körből származó értesülése szerint az Intel kifejlesztett egy okos karórát, ami iránt az Apple élénk érdeklődést mutatott, olyannyira, hogy akár már a következő év első felében piacra is kerülhet. Az óra egyébként 1,5 colos OLED kijelzővel rendelkezik, ami indium-ón-oxid (ITO) borítással rendelkezik.

A  Bluetooth-képes óra ötlete persze nem új, a Sony próbálkozott vele legutóbb, de a SmartWatch fogadtatása igen vegyes, de inkább negatív volt. Az Apple órája a tervek szerint tökéletesen illeszkedni fog az eddigi iOS-termékek közé, olyannyira, hogy az órával is lehet majd hívásokat fogadni és a hangvezérlésnek köszönhetően egyéb funkciók is elérhetőek lesznek rajta.

 

Forrás : www.technet.hu

Szerző : Horváth Balázs

Keresés