Az orvosok úgy hiszik, a kislány génjeiben van az örök élet titka.

Az orvosok hosszú évek óta vizsgálják, ám a mai napig nem tudtak még rájönni, hogy milyen betegség támadta meg a 20 éves Brookot, aki néhány hónapos kora óta semennyit sem nő. Így aztán hiába lenne a kora szerint fiatal felnőtt, egy 9 hónapos csecsemő testében és annak értelmi szintjén él.

„Egész egyszerűen megállt a növésben és az orvosok sem tudják, hogy miért. A betegségét X-szindrómának nevezték el, a vizsgálatok ugyanis semmilyen genetikai eltérést vagy betegséget nem mutatnak” - meséli a lány édesanyja, Melanie Greenberg, aki saját bevallása szerint sosem mondja meg Brooke valódi korát azoknak, akik rákérdeznek mennyi idős.


Brook a húga (!) karjában. Sosem öregszik meg? - Forrás: blogosem.com

Dr. Eric Shadt, a lány orvosa hozzátette, még soha nem volt hasonló esete: a lánynak teljesen normálisan működik a hormonrendszere, a kromoszómáiban sem találtak semmilyen eltérést, ennek ellenére mégsem nő. Nem tanult meg járni, vagy beszélni, pelenkát hord és még a tejfogai is megvannak. A tudósok azonban bizakodnak: szerintük a lány egyedi és különleges génállománya segíthet jobban megérteni az öregedés folyamatát, valamint segíthet azon betegségek kezelésében, amelyek az öregedéssel kapcsolatosak.

A szülei a nap 24 órájában mellette vannak, édesanyja szerint ma már máshogy el se tudná képzelni az életét. Mindezt annak ellenére, hogy igen komoly feladat elé állítja nap mint nap, hogy megfelelően gondoskodjon a kislányról, aki nem tudja elmondani vágyait, gondolatait, ahogy azt sem, hogy mije fáj.

 

Forrás: The Daily Mail

( http://www.hir24.hu/elet-stilus/2013/01/11/csecsemo-testben-el-a-20-eves/ )

Keresés