A Winbot 7 automatikusan képes tökéletesen megtisztítani az ablakainkat.

Ha toplistát kellene felállítani az utálatos házimunkák körében, akkor az ablaktisztítás biztosan az első helyek egyikét foglalná el. Kényes feladat, mert legtöbbször létra szükséges hozzá, a külső felületek lemosásához pedig még bátorság is kell, főleg, ha az ember a nyolcadik emeleten lakik.

Az otthoni munkák automatizálásának egyik legjobb példája a robotporszívó, ehhez nagymértékben hasonló megoldást nyújt a Winbot 7 is - csak éppen függőleges síkban. A készülék szintén önjáró, dolga végeztével a kezdőpontra tér vissza, útja alatt pedig három lépésben tisztítja meg az üvegfelületet. Az elsőt egy textil csíkkal végzi, amit előtte tisztítószerrel kell átitatni, a középső szakaszban történik maga a tisztítás, végül a szárazra törlés következik.


A Winbot 7 stabil haladását és a felületen való fennmaradását egy dupla vákumos rendszer segíti, ha pedig nem megfelelő a tapadás, a gép ezt azonnal észleli és más útvonalat választ. Ha valaki nem szeretné, hogy a robot járókelők fejére essen, az bevetheti a nagy tapadókoronggal ellátott extra rögzítési lehetőséget is. Aki szeretne egy ilyen kis üvegjárót az otthonába, annak nyárig kell várnia, a Winbot 7 akkor kerül a boltokba 300-400 dolláros (nagyjából 65-85 ezer forint) áron.

 

Forrás : www.technet.hu

Szerző : Horváth Balázs

( http://www.technet.hu/hir/20130118/igy_mukodik_az_ablakpucolo_robot/ )

Keresés