Kamerával felszerelt személykövető mini drónt fejlesztett egy amerikai cég.

Ha azok közé az emberek közé tartozunk, akik szeretik dokumentálni minden lépésüket, lélegzetvételüket, de macerásnak tartjuk, hogy okostelefonnal fotózzunk, videózzunk, utána pedig a képeket feltöltsük a különböző közösségi oldalakra, akkor a továbbiakban nincs ok az aggodalomra: mindent megcsinál helyettünk a MeCam.

Az Always Innovating kifejlesztett egy négypropelleres mini repülő robotot, amely képes arra, hogy folyamatosan a nyomunkban járjon és beépített kamerájával fotókat, videókat készítsen rólunk, ezeket megossza Androidos vagy iOS-t futtató telefonunkkal, tabletünkkel, végül feltöltse az általunk kedvelt közösségi oldalakra, mint a Facebook vagy a YouTube.

A tenyérnyi MeCam-et 14 szenzorral szerelték fel, hogy a lehető legügyesebben navigáljon körülöttünk, és ha mégis túl közel zümmögne a fülünkhöz, akkor hangutasításra irányt változtat. A gyártó honlapja szerint, a konfigurációtól függően 1,0-1,5 GHz-es processzorral és 1 GB RAM-mal szerelt hardver a képeket és videókat microSD kártyára rögzíti és WiFi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a külső eszközeinkkel.

Bár nagyon kecsegtető, hogy szinte semmilyen erőfeszítés nem szükséges ahhoz, hogy képeket, videókat készítsünk, osszunk meg magunkról, kétségtelen, hogy felmerül néhány biztonsági kérdés is, hiszen a kamera biztos, hogy rögzíteni fog olyanokat is, akik nem feltétlenül szeretnének mellettünk feszíteni a Facebookon. Ugyanakkor hasznos lehet például lusta gazdik számára, automatizált kutyasétáltatáshoz. A még fejlesztés alatt álló kis kopter várhatóan 2014 elejétől már kapható lesz, a tervek szerint ráadásul egyáltalán nem kerül sokba, az előzetes hírekben 49 dolláros vételárat emlegetnek.

 

Forrás : www.technet.hu

Szerző : Horváth András Ádám

( http://www.technet.hu/hir/20130202/a_nagy_testver_kisoccse_mindenhol_a_nyomunkban_van/#aktualisdoboz )

Keresés