Olcsó és egyszerű megoldással figyehetjük csomagjaink útját a raktártól hazáig.

Tegye fel a kezét, akivel már előfordult, hogy interneten rendelt valamit, és csak a látszólag sértetlen doboz felbontása után derült ki, hogy útközben történt vele némi baleset. Bizony, gyakran vesszük át úgy a csomagot a futártól vagy a postástól, hogy úgy látjuk, kívülről teljesen egyben van a doboz, aztán hiába reklamálunk felbontás után - a küldő vagy a szállítmányozó pont a felbontás ténye miatt nem foglalkozik az üggyel. De akkor hogy lehetnénk biztosak már az átvétel pillanatában, felbontás nélkül, hogy fociztak-e a szállítók a dobozunkkal? Erre a feladatra találták ki a DropTag-et.

A Cambridge Consultants által készített DropTag egy aprócska jelvény-szerű "okos matrica", ami a csomagra ragasztva észleli, ha a dobozt leejtik, megrázzák, odacsapják valamihez. Minden ilyen külső hatásról információt küld, amit egy okostelefonra fejlesztett alkalmazás segítségével valós időben bárki figyelemmel kísérhet. Így egyrészt már az átvétel előtt tudhatjuk, hogy valami történt az úton, és az is pillanatok alatt megállapítható, hogy mikor történt a sérülés, és ki érte a felelős. A DropTagnek nagyon kevés energiára van szüksége, úgyhogy akár több hétre nyúló szállítási idő esetén is folyamatosan figyelhetjük a szállítmányt, ami különösen hasznos az interkontinentális küldemények esetén, hiszen azoknál van a legtöbb esély arra, hogy tönkremegy a csomag.

Az olcsó, két dollár alatti árnak köszönhetően reméljük, mihamarabb elterjed a matrica, mert nem csak a vásárló számára nyújt megnyugvást, hogy biztosan tudja, hogy sértetlen árut kap, de a csomagküldő szolgálat számára is fontos, hogy elkerülje a törött áruk kézbesítését. Ezzel a kedves aprósággal újabb lépést tehetünk a boldogság felé - ráadásul, ha a futár is látja, hogy DropTag van a csomagon, talán kisebb vehemenciával hajítja be a Herendi porcelánt tartalmazó dobozt a furgon sarkába.

 

Forrás : www.technet.hu

Szerző : Horváth András Ádám

( http://www.technet.hu/hir/20130209/riaszt_a_doboz_ha_leejti_a_futar/#aktualisdoboz )

Keresés