Gyári hibás tévékért perelték be anno a Samsungot Amerikában, most pedig végre belenyugodott a Samsung, hogy valamit tennie kell.

Pattogás, majd egy idővel már be sem kapcsol a készülék: több évre visszamenőlegesen érinti a Samsung tévék egy részét a gyári hiba, amely valójában aprócska, de annál fontosabb alkatrész hibájából ered: a tápegységben lévő egyik kondenzátoréból.


Az érintett modellek közt LCD, plazma és projektoros tévék is szerepelnek. Az érintett modellek listáját megtalálják itt a cikkben, illetve a Samsung hivatalos honlapján is. Jó hír, hogy csupán a 2008 december 31 előtt gyártott modellek érintettek, feltehetően azért, mert ezek után a Samsung leváltotta a kondenzátorok beszállítóját.


A megegyezés értelmében a Samsung azon vevőknek, akik már nem is rendelkeznek a hibás modellel, de bizonyítani tudják, hogy rendelkeztek egyel, maximum háromszáz dolláros kártérítésre számíthatnak. Ezen kívül a koreai cég állja a javítási költségeket, valamint kifizeti a korábbi javításokét is.

Púpos kondenzátor: minden baj okozója

Púpos kondenzátor: minden baj okozója


Azt nem tudni, hogy pontosan mennyibe is fog ez a Samsungnak kerülni, vagy pontosan mennyi potenciálisan hibás készüléket adtak el, de annyi biztos, hogy milliókba, és akár hétmillió készülék is érintett lehet. A Dailytech kérdéseire válaszolva a Samsung képviselője azt is megerősítette azonban, hogy bármely, 2006 utáni gyártott TV, amely hasonló kondenzátor-gondokkal küzd, szintén számíthat az ingyenes javításra.

 

Forrás : www.technet.hu

Szerző : Nagy Balázs András

Keresés