Nyilvánosságra hozták az idei Mobile World Congress kategória győzteseinek listáját.

Nem múlhat el szakmai kiállítás, seregszemle anélkül, hogy ne szavazná meg egy szakmai zsűri, hogy kik voltak a legjobbak abban az évben. Az MWC-n is tartják ezt a remek szokást, így be is tudunk számolni az eredményekről. Rengeteg kategória van, ezekből most csak a fontosabbakat emelnénk ki, akit érdekel a teljes lista, az itt olvashatja el.


Az egyik legmeglepőbb eredmény kétségtelenül a Legjobb Új Mobileszköz kategóriában született, mivel ezt a 41 megapixeles kamerával robbantó Nokia 808 PureView nyerte, valószínűleg a finnek legnagyobb örömére. Sokkal kisebb meglepődést okozott a koreai gyártó, mivel a Samsung lett az Év Készülékgyártója, és a Galaxy S II vitte el a Legjobb Okostelefon elismerést is.



A Nokia egy másik díjat is begyűjtött, mivel a Legjobb Belépő Kategóriás Mobil mezőnyben a Nokia C3-01 győzedelmeskedett, amit többféleképpen is lehet értelmezni, de a Nokia minden bizonnyal ennek is örült. Az Apple idén is lecsúszott a mobilos díjakról, de vigasztalódhatott a Legjobb Mobil Táblagép (létezik nem mobil táblagép is?) elismeréssel, amit természetesen az iPad 2 miatt kapott meg a gyártó. Alkalmazások terén is záporoztak a díjak, amiből egyet (Legjobb Végfelhasználói Alkalmazás) a Rovio vitt el az Angry Birds Rioval, a Leginnovatívabb elismerést a SwiftKey nevű alkalmazás nyerte, a legjobb szolgáltatás pedig a Google Maps lett. Végül kiemelendő még a zsűri különdíja a Legjobb Mobil Alkalmazásért, amit a WhatsApp nevű üzenő program nyert.

 

Forrás : www.technet.hu

Keresés