Ha hisz abban, hogy december 21-én vége lesz a világnak ?

Még 9 nap a világvégéig

Rendőri erősítést kért a dél-franciaországi Bugarach polgármestere, miután világszerte elterjedt a legenda arról, hogy ott  lehet túlélni a világvégét. A hiedelmek szerint december 21-re várható világvége előtt és után három nappal is tilos lesz felmenni az 1230 méter magas hegycsúcsra, száz rendőr ellenőrzi majd a faluba vezető utakat.

A mindössze kétszáz lelkes falu óriási népszerűségnek örvend, rengetegen zarándokolnak oda, mert hisznek abban, hogy mágikus erőket sugároz a Bugarach-hegy. A különös formájú hegy a Pireneusokban található, a katar eretnekek földjén, ahol - a majáktól függetlenül is - hemzsegnek a vizigótokról, a templomos lovagokról és az elrejtett kincsekről szóló mondák. A hegyről sokan azt gondolják, hogy ufók leszállópályája, mivel többször figyeltek meg különös hangokat és a csúcsnál furcsa fényjátékokat.

Guatemalában már november végén megkezdődött a hamarosan esedékes korszakfordulót - hiedelmek szerint a világvégét - felvezető ünnepségsorozat. A maja időszámítás szerint december 21-én véget ér a jelenlegi kor, a Larga Cuenta (más néven a Oxlajuj Baktún), amely 5200 évvel ezelőtt kezdődött. Sokan tévesen azt a következtetést vonták le ebből, hogy a maják a világvégét jövendölték meg, valójában azonban új ciklus kezdődik.

A közép-amerikai országban már január óta zajlanak a kisebb rendezvények, minden hónap 21-én ceremóniákat tartanak különböző régészeti helyszíneken. A fő attrakció az ország északi részén, Tikal romvárosban tartandó esemény lesz december 21-én.

Világszerte sokan elmélkednek azon, milyen túlélőkészletre lenne szükség a korszakforduló átvészelésére. Természetesen hasznot is lehet húzni a félelmek és vágyak "meglovagolásával".

 

Forrás : Hír24

Keresés