Bedöntené az APEH rendszerét, dühös a megbukott Bumeráng magazin miatt, Sebestyén Balázst tanulni küldené, pornóoperát ír, a női kielégülésért kampányol, és 42 év házasság után is imádja a feleségét. Boros Lajos zenei szerkesztő, műsorvezető, író, újságíró, szövegíró, gitáros, énekessel beszélgetett a Hír24.

Gondolta valaha, hogy ennyi mindennel összekötik majd a nevét ?

Nem. Az, hogy 65 évesen még egyáltalán szalonképes vagyok, egy csoda.

Mennyire viselte meg a Bumeráng magazin megszűnése?

A belső viták és a türelmetlenségek miatt ez lett a vége... Arra született ez az egész, hogy a még futó rádióval menjen párhuzamosan. Nem mi találtuk ki. Külső befektetők kértek engedélyt, hogy csinálják. Mi meg mondtuk, hogy naná. De mire megtörténtek az előkészületek, a Neo Fm már összeomlott, és akkor úgy döntöttek – egyébként szerintem rosszul –, hogy az újság majd kitölti a rádió hiányát. Egész más műfaj. Újra ki kellett volna találni, sokkal gondosabban felépíteni. Csomó vitánk volt, mert a tulajdonosok befolyásolhatóak voltak minden irányból, és az történt, hogy a biztonság kedvéért a magazin egy részét általános bulvárvalamivé alakították. Én ezzel nem értettem egyet. Talán még időben szűnt meg ahhoz az újság, hogy ne okozzon túl nagy kárt a Bumeráng névnek.

(Fotó: TV2)

Ezzel pénzt is bukott ?

Egy vasat sem. Mi csak engedélyt adtunk ahhoz, hogy használják a nevet. Egyedül a presztízsünket buktuk, de azt is átszámolhatjuk milliókká.

Bochkor Gáborral tartja a kapcsolatot ?

Persze, mert ugye az élet nem áll meg. Ráadásul a Bumeráng a kettőnkké, és a jövőjét ugyanúgy nekünk kell építenünk. Napi kapcsolatban vagyunk.

A Bumeráng rádióműsorként még visszatérhet valaha? Mindenfélét pletykálnak.

Mi nem adtuk fel a Bumeráng dolgot, de a rengeteg hamis riasztás után úgy döntöttünk, hogy csak akkor adunk ki információt, ha tényleg van valami. Bármilyen pici kis hír kijön, abban a pillanatban a rajongók továbbépítik magukban, és ez nem jó. Olyan, mint amikor felizgatsz egy nőt, majd otthagyod.

A Story gálán még maga Sebestyén Balázs is szót emelt a Bumerángért, pedig önök aztán „ősellenségek" voltak...

Odavágtunk néhányszor egymásnak, de nem volt itt semmi komoly viszály. Szakmailag ők átléptek egy szintet, ez tagadhatatlan. Először úgy tűnt, hogy Balázsnak az ébresztőműsor egy kaland, mert ki a fene bír több műsort is csinálni a tévében, majd hajnalban felkelni. Aztán végü lis megálltak a lábukon. Párat odasóztam nekik rendesen!

Végtére is akkor kedveli őket ?

Semmi gond nincs velük, de a lényeget még mindig nem tudják.

Mit kellene még megtanulniuk ?

Ha elmondanám, akkor lelőném azt az egyéves tananyagot, amit a főiskolán leadok a gyerekeknek sok-sok pénzért. De esetleg iratkozzanak be hozzánk, és elmondom nekik.


(Fotó: TV2)

Azt veszem ki a szavaiból, hogy még egyáltalán nem adta fel a Bumerángot, pedig korábban arról beszélt, hogy tavaly mindenképp nyugdíjazta volna magát.

Ha úgy alakult volna a helyzet, ahogy azt tavaly terveztük, akkor már elbúcsúztam volna. Fél évig búcsúztattak, aztán pedig a tervek szerint fokozatosan átadtam volna a helyet a jelölteknek úgy, hogy ott vagyok, segítek nekik, de már egyre később jövök. Aztán pedig a műsoron kívül segítettem volna őket tovább, mert nem akartam tovább rontani az átlagéletkort. Aztán most van bennem egy kis káröröm, hogy a kollégáim nem búcsúztak, és mégis ott tartanak, ahol én.

Tehát ha találnak egy befogadó rádiót, ön is visszatérne ?

Amíg kellek, csinálom. De akkor sincs gondom, ha már nem kellek ott, mert ezer más tervem és lehetőségem van.

Mivel tölti a szabadidejét ? Abból most van bőven.

Elkezdtem Facebook-oldalakat csinálni. Van egy Boros Lajos-oldal, ahová azt írom ki, ami eszembe jut. Legutóbb például elkezdtünk tüntetni az ellen, hogy miért hangosodik fel a televízió, ha reklám van. Éjszaka, ha elalszom a tévé előtt, akkor éjfélkor felkelek, mert egy hülye reklám háromszoros hangerővel megszólal. Csatlakoznak hozzám a tömegek, és ezen dühöngünk. Aztán előszedtem régi novelláimat, így született meg a Lalirodalom-szegmens. Van egy Lali-dalok című oldal is, ahová régi dalokat teszek fel felvételről, vagy előkapom a gitárom és lejátszom őket.

És persze ott van a sokat emlegetett erotikus oldal is...

Persze, a 18+. Én elég sokat éltem, persze addig, amíg nem lettem nős. Pont 18 látogatónk volt, amikor már a Bors bejelentkezett, hogy beszéljünk erről, aztán pedig rá négy napra a Mokkában is szerepeltem vele. Ez is egy játék volt, de egy komoly játék. Engem az érdekel, ami hiányzik a pornográfiából. Ilyen például a női kielégülés. Szerelemtechnikában nagyon rosszak vagyunk. Hiába közösülnek a fiatalok tízpercenként az iskolában, ha igazán nem a megfelelő funkcióval csinálják. A lányok azért mennek bele a dolgokba, mert a fiúknak ez kell, és ők nem élveznek belőle semmit. Ez náluk egész másról szól, miközben a szexből örömet lehet kicsiholni, és persze adni.


(Fotó: TV2)

Megéri ez a sok erőfeszítés ?

Ezekből nem lehet pénzt kifacsarni, de azt találtam ki, hogy amíg nem dől el a rádió sorsa, vagy nem találok valami mást, addig mindennap foglalkozom ezzel. Nagyon érdekes a látogatottsági görbe: fél mondat lázba tudja hozni az embereket, ugyanakkor nem lehet tíz lájknál többet szerezni, ha rossz irányba indul el az ember.

Nézi, hogy mennyien klikkelnek önre ?

Igen. Hetente tízezrek. Iszonyatosan fel tud szaladni a látogatottság, de 14 ezer alá még sosem esett.

Fontos önnek, hogy sok emberhez tudjon szólni? Hogy ne érezzék azt, hogy csendben van ?

Nem, mert én önző vagyok. Azt akarom, hogy olyan emberek olvassák az írásaimat, akik becsülik őket. Olyan olvasókat szeretnék, akikkel partnerként tudok kommunikálni. Persze azért a parttalan demokráciát sem szeretem.

A kényszerszabadság alatt most többet lehet a családjával is.

Három fiam van: Dániel, Dávid és Dénes. A legkisebb fiam St. Louisban van, egyetemre jár és sakknagymester. Mindennap beszélünk, a Skype valami csoda. Egyedül azt bánom, hogy nem tudunk összeölelkezni, mert ha egymásra csatlakozunk, az olyan, mint amikor a telefont feldugják a töltőre.

A feleségéről viszont csak keveset hallunk...

Valival együtt végeztük a főiskolát, és végül tehetségesebb programozó lett nálam. Ő csinálta többek között a régi APEH rendszerét is. Mondtam is, hogy szabotáljon valamit... (nevet) Vali volt mindig a családi háttér. Egy dolgot megtanult: nem hallgatja a rádiót, ha benne vagyok, és nem olvas rólam semmit.

Jobb így ?

Neki jobb így. Okos asszony, ő nem idegesíti magát. Keményen tartja a családi hátteret, még mindig kotlósként figyel mindenkire, éppen legfőképp a három unokára. 42 éve vagyunk házasok. Ez hosszú idő. Rengeteg kalandot és válságot éltünk már át együtt. Miután megoldottuk a gondokat, mindig olyan volt, mintha egy új nőt vettem volna el, ő meg egy új férfit talált volna magának. A titkunk az, hogy a feleségem okosabb, mint én. Úgy tud kordában tartani, hogy közben teljes szabadságot ad. És ami megdöbbentő, hogy vevő a humoromra és tetszenek neki a képeim.


(Fotó: TV2)

Van még valamilyen álma ?

Több dolog is. Egy sitcom (szituációs komédia) gegcsapatában ülni, valamint sorozatokat és televíziós formátumokat kitalálni. Sőt, már kísérletezem is vetélkedők kitalálásával. Szerencsére őrült emberekkel vagyok körülvéve, akik mindenben benne vannak, így nem nehéz. Aztán megírnivalóm is van még, egy csomó. Elkezdtem az önéletrajzi könyvemet. Akárhányszor olvasom, mindig újra és újra átírom... tízéves koromig már el is készült. És persze ott van az operám!

Opera ?

Hat-hét éve gondolkodom egy pornóoperán, aminek a koncepcióját már le is védtem. Megírtam a nyitányát egy szál gitárral, és egy szakember meg is hangszerelte. Éppen a szövegkönyvet gyűjtögetem, és már a szereplőkön is gondolkodom. Altestdublőrökkel és profi felnőttfilmesekkel dolgoznék együtt, akiknek a hangját profi színészek adnák. De az elképzelésem még homályos.

Mikorra várható a premier ?

Na ez egy nagy kérdés, de lesz belőle botrány. Elég szókimondó lesz, én már most betiltanám! (nevet)

 

Forrás : Hír24

Szerző : Koczka Máté

( http://www.hir24.hu/szines/2013/02/04/iskolaba-kuldene-balazst-boros-lajos/#aktualisdoboz )

Keresés