Egy újabb listával jelentkezünk, ezúttal a legszebb francia nőket gyűjtöttük össze. Nálad ki a nyerő?

Eiffel-torony, Champs-Elysée, diadalív – pár szép dolog. Csigaevés, Zlatan a PSG-ben, bevándorló negyedek – pár kevésbé szép dolog Franciaországból. Ezek azonban egyértelműek. De mi a helyzet a szépséggel? Szerinted ki a legszebb francia nő?
Ők még mindig Brigitte Bardot-hoz viszonyítanak mindenkit, de nem akartunk ennyire régi képekkel rangsorolni. Tehát, a kérdés egyszerűen: Sophie Marceau, vagy valaki fiatalabb?

10. Marion Cotillard
A szomszédlány szerepekből emelkedett fel a díva kategóriába, ráadásul kapott egy Oscar-díjat is Piaf megformálásáért. Persze nem volt nehéz dolga, hiszen anyja színésznő, míg apja rendező volt, így egész kiskorától kezdve ebben a közegben élt. Eléggé egyedi meglátásai vannak: sikerült már kétségbe vonnia a Holdra lépést és a szeptember 11-i terrorcselekmények magyarázatát is. Bár szakmailag a legelismertebb, talán ezen állítások miatt nem ő a legjobban fizetett francia színésznő.


9. Laetitia Milot

Aki azt gondolja, hogy városi legenda a franciák idegennyelv gyűlölete, az próbáljon angol találatokat gyűjteni róla az interneten. Azt persze szavak és francia tudás nélkül is egyből meg lehet érteni, hogy a hölgy egy modell, és annyira mindenképpen jól néz ki, hogy erre a listára még felkerült. A külsejével kapcsolatban nem csak mi gondolkodunk így, hanem a francia rendezők is, mivel beválogatták pár sorozatba és filmbe.


8. Morgane Dubled

Napjaink legismertebb francia modellje, köszönhetően a Victoria’s Secret tagságának, de már előtte is a legnevesebb divattervezőkkel és fotósokkal dolgozhatott együtt, köztük a Palvin Barbarát is rémisztgető Terry Richardsonnal. Elsőre talán nem látszik rajta (főleg így ülve), de ha kétszer egymás után eltalálta volna a palánkot, akkor mehetett volna kosárlabdázónak is, mivel 180 centi magas.


7. Melissa Theuriau

Férfiak ezrei nézik esténként a híradót, de nem az érdekli őket elsősorban, hogy mit kezd a női miniszterelnök az országgal és a válsággal, hanem hogy Melissa ott ül-e a stúdióban, és milyen a dekoltázsa. Lényegében a francia Várkonyi Andrea. Lelkes harcos: egyrészt a lányok egyenrangú tanulási jogáért küzd, másrészt saját topless nyaralós (paparazzo) fotóinak a netről való eltávolításáért. Te melyik nemes céljával értesz inkább egyet?


6. Sophie Marceau

Igen, a Házibuli főszereplője. Igen, volt James Bond ellensége. Igen, a legszebb francia nő. Micsoda? Tényleg hihetetlenül jól néz ki, de hogy valaki még 47 évesen is hazája legszebbje legyen, az lehetetlen. Ha szerinted mégis ő, akkor szavazz rá, de én a helyedben még végignézném a listát. Ráadásul az angol, német és olasz listákhoz képest eddig egyetlen futballista feleség sem volt. Kitarthat ez így végig?


5. Ingrid Chauvin

Itt megismételhetjük Sophie Marceau-t, némi eltéréssel. Ő még „csak” 41 éves, ez plusz egy helyet ér. Kicsit kevesebb filmes szerepe van, de kicsit több melltartós és vetkőzős jelenete, ez még egy ok a plusz egy helyre. Főleg sorozatokból ismerheted.


4. Clemence Poesy

Az Erőszakikből vagy a Harry Potterből lehet ismerős, igényesség és ízlés szerint, ki-mit néz. Ha már így elmerültünk az életkorokban, ő speciel 30 éves, de senki sem mondaná a képeit nézve, hogy elmúlt már 25. Ez a kislányos báj egyből a lista első felébe juttatta. Négy nyelven beszél, mégis egyértelmű, hogy a francia tudás a lényeg.


3. Laura Tanguy
A 2008-as Miss France, vagyis egy ex-szépségkirálynő. 179 centi magas, méretei: 89/60/91. A vetélytársa vetkőzős botrányának köszönhetően részt vehetett a világszépe választáson is, ezzel a gyerekkori álma teljesült. Sok francia szerint ő mindenidők legszebb francia szépségversenyzője. Jó franciákhoz illően egyből csalást és angolszász elnyomást emlegettek a hölgy középdöntőből való kimaradását követően.


2. Clara Morgane

Mondhatni, magyaros életút következik: pornósztár, énekesnő, celeb, tévés műsorvezető. Eleinte egykori barátjával forgatta a felnőttfilmeket, aztán szakításuk után rájött, hogy már úgyis mindegy, akár forgathat mással is. Ismertségét igyekezett minél több területen kamatoztatni, ezért fehérnemű kollekcióikat és üdítőitalt is piacra dobott. Zenei téren hip-hop és r’n’b műfajban nyomult, na meg a létező összes férfimagazin címlapján.


1. Berenice Marlohe

A legfrissebb Bond-lány, akihez foghatóan egy korábbi 007-es partner sem tudott estélyiben megjelenni, pedig volt pár. Lényegében a semmiből (sorozatszereplőből) lett hirtelen filmsztár, jelenleg is két filmet forgat. Egzotikus vonásait kínai-kambodzsai apjának köszönheti. Korábban a Dacia reklámarca volt. Ha téged is rá tudna beszélni arra, hogy Ferrari helyett egy Dustert vegyél, akkor nem véletlenül van a lista első helyén.

 

Forrás : First Man

Szerző : Király Ádám

http://www.startlap.hu/landing.php?page=ferfiak&page_url=http%3A%2F%2Ffirstman.hu%2Findex.php%2Fmagazin%2Fitem%2F466-a-diadaliv-arnyekaban-a-10-legszebb-francia-no&ga_codes=a%3A2%3A{i%3A0%3Bs%3A13%3A%22UA-3557202-16%22%3Bi%3A1%3Bs%3A13%3A%22UA-10525874-1%22%3B}&gemius_code=.A5AfPBqh1JI5Qc62UkNlJZDLeUFQg76XICMsg.lF8T.u7&webaudit_code=10741780745378

Keresés