Legalább ezren kértek egyszerre bocsánatot Örményországtól a Kossuth téren. A tüntetés résztvevői szeretnék, ha a magyar kormánytól külön entitásként látná őket a nemzetközi közvélemény.

Egyszerre ezren kértek bocsánatot az örményektől a Parlament előtt
(Hír24)

A Hír24 tudósítója szerint egyértelműen a balta az uralkodó divat azon a Kossuth téren zajló tüntetésen, amelyet a Milla hívott össze kedd délután hatra a Parlament elé, "hogy a magyar nép megmutassa, hogy mást gondol erkölcsi kérdésekről, mint az ország vezetői, akik a keresztény erkölcsiség nevében politizálnak".

A téren legalább ezren vannak, sok a transzparens, a legtöbb az Orbán kormány morális tartását kéri számon, de akadnak hevesebb vérmérsékletű feliratok is. A felszólalók közül Balavány György újságíró arról beszélt, hogy ebből a kormányzásból nem kell még két év. Utána egy örmény-szakértő mesélte el a Safarov-ügy részleteit, és beszéde végén az egész tömeg egyszerre kért bocsánatot Örményországtól. Őt egy örmény úr követte, aki egyperces néma csendet kért.

Az egész kormány mondjon le - skandálta egy ideig a tömeg egy része és némi orbántakaroggyozás is volt. Közben véget ért a hivatalos program. A tüntetésen sok volt a Szolidaritás zászló, az esemény hivatalos része békésen, fennakadás nélkül zajlott.

 

Forrás : Hír24

Keresés