Nem létező díjat kapott Orbán Viktor

Az év legnagyobb politikai csalódását okozó vezetőjének képzeletbeli díját ítélte a kormányfőnek az European Voice című lap.

Nem létező díjat kapott Orbán Viktor

     A Kék Duna elnevezésű képzeletbeli díját adományozta Orbán Viktornak az European Voice. Az Economist csoporthoz tartozó lap összeállításában 2011 legsikeresebb, illetve legnagyobb kudarcait átélő politikusait értékelte.

     Orbán azért kapta meg idén a legnagyobb csalódást okozó vezetőnek járó Kék Duna-díjat, mert "kicsinyes ellenségeskedésekre, periférikus ügyekre és politikai trükkökre fecsérelte el politikai tőkéjét".

     "Magyarország sokkal jobbat érdemelt volna, de adósságtól sújtva, rosszul kormányozva vág az új évbe " – írja a brüsszeli lap. Orbán mögött ebben a kategóriában a cseh és a szlovák kormányokat rangsorolták a második és a harmadik helyre. Az indoklás szerint mindkét kabinet azt ígérte, hogy harcol a korrupció elleni, de csalódást okozva keveset tett ezért.

     Annak ellenére, hogy nem hagyta szó nélkül Magyarország távolodását a demokráciától, az amerikai kormányzatnak a Láthatatlan Ember díjat adományozta a lap, a régió figyelmen kívül hagyása miatt.

     Képzeletbeli Migréndíjat kapott az ukrán kormány, amiért a legnagyobb politikai főfájást okozta Európának, hiszen hogyan segíthetnek egy fontos országnak, amely megveti lehetséges partnereit? Julija Timosenko ellenzéki vezető bebörtönzése az átpolitizált igazságszolgáltatás mintapéldája – állapítja meg az European Voice.

     Csipkerózsika-díjat ítéltek az oroszországi tiltakozóknak, akik "végre felébredtek az elcsalt parlamenti választások után, látva a vezetők korruptságát és hozzá nem értését." A lap szerint már csak azt kell tenniük, hogy tízszeresére növelik a számukat, és száz nagyvárosra kiterjeszteniük mozgalmukat.

 

Forrás : FN24

Keresés