Kiradírozták a térképről Magyarországot

Tudták, hogy hazánk tulajdonképpen Szerbia? Meg Ausztria is Szerbia? Macedónia, Horvátország, Szlovénia pedig egyszerűen nincs is? Az amerikai Fox News szerint ezek a szomorú tények.

 

     Hát kérem, eljött az a pillanat, amikor az amerikaiaknak sikerült eltörölni hazánkat a Föld színéről. A Fox News hírtelevízió keddi, az amerikai elnökválasztás republikánus jelöltválasztójáról szóló tudósításába egy térkép is bekerült. Európáról. Vagy valami hasonlóról. Sok országot ugyanis elfelejtettek a konzervatív hírtévések térképre tenni. Magyarország is erre a sorsa jutott.

Magyarország Szerbiáé a Fox News-on...

Átrendezte Európa délkeleti részét a konzervatív amerikai hírtelevízió.

     Ambrose Bierce amerikai író híres kijelentése szerint „Isten háborúval tanít földrajzot az amerikaiaknak". A Fox News hírtelevízió munkatársai fejébe azonban úgy tűnik, hogy még a kilencvenes években történt amerikai bombázásoknak sem sikerült beleverniük Európa délkeleti részének térképét. Az amerikai televízióban bemutatott európai térképéről ugyanis egészen egyszerűen eltűnt több ország, mások pedig teljesen rossz helyre kerültek - jelentette a macedóniai Kurir.

     A félresikerült térkép a Republikánus Párt keddi elnökjelölt-választó gyűléseiről szóló tudósítás közben jelent meg a jobboldali konzervatív hírtévén. A volt Jugoszláviához tartozott Macedónia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró egész egyszerűen eltűnt, az egykori szövetségi köztársaság helyét Bulgária foglalta el, Szerbia pedig északra tolódva Magyarország és Ausztria területén kapott helyet.

    A Foxnak egyébként nem ez volt az első mosolyt fakasztó tévedése. Tavaly például Egyiptomot nem találták. Iraknak nézték. Van ilyen, na. Legalább nem retusálnak.


Forrás : FN24, Vizioblog, kurir.mk

Keresés