Kedden szégyenpadra kerül Magyarország

Felkerültünk az Európai Unió legsebezhetőbb gazdaságait felvonultató új listára, amelyet Oli Rehn uniós pénzügyi biztos fog bemutatni kedden Strasbourgban.

Kedden szégyenpadra kerül Magyarország

A portfolio.hu cikke szerint Magyarország, Olaszország, Spanyolország és Ciprus szerepel majd a listán. Az anyag eredetileg a Corriere della Sera című olasz napilapban jelent meg, és mint írják, a fenti országokban a leginkább sürgető a helyzet megoldása. A bizottsági értékelés 10 gazdasági mutatón nyugszik, ami számos esetben friss képet ad a gazdasági realitásokról.

A cikk arról ír, hogy az Európai Unió egy olyan mechanizmust dolgozott ki, ami figyelmeztető jelzéseket küld, ha egy ország gazdasága különböző mutatók alapján rossz útra tér, és szükség esetén megelőző intézkedéseket követel annak érdekében, hogy ne következzen be még egy Görögországhoz hasonló eset. Erre a listára került fel most Magyarország.

A megfigyelési lista módszertanának lényege, hogy a költségvetésen túl a makrogazdasági egyensúlytalanságokat és a mögöttük meghúzódó versenyképességi problémákat is figyelmbe veszi.

 

Forrás : Portfolio.hu

Keresés