Idén 13. alkalommal adták át a Legjobb Munkahely díjakat Magyarországon. A Janssen-Cilag gyógyszercég, a FGSZ Földgázszállító Zrt., és a Szerencsejáték Zrt. is a legjobbak között van.

Az Aon Hewitt által készített felmérés szerint a legjobb munkahelyek főbb megkülönböztető jegyei az emberközpontú és üzletileg sikeres vezetés, a vonzó és hiteles vállalati kép, valamint a transzparens és teljesítményarányos elismerés - olvasható a közleményben.

Így bukhat milliókat egy vállalat...

Veres Rita, az Aon Hewitt ügyvezető igazgatója elmondta, a Magyar dolgozók 41 százaléka nem elkötelezett a munkáltatója felé. Ami azért is nagy baj, mert éves szinten egy-egy ilyen alkalmazotton akár 2 millió forintot is bukhat egy cég, hiszen ilyenkor a dolgozó nem hozza ki magából a maximumot, vagy hajlamosabb betegszabadságra menni olyankor is, amikor ez nem lenne indokolt.

alt

A legjobb munkahelyeknél az elkötelezett kollégák száma ezzel szemben 86 százalék, ők azok, akik naponta a legtöbbet teszik le az asztalra és elvárásokon felül teljesítenek a munkájukban.

Mi a titok ?

A felmérés projektvezetője, Szirbik Edina elmondta, hogy a díjazott cégek felsőcezetése a cég legértékesebb erőforrásaként bánik a dolgozóival, megfelelő tájékoztatást ad a szervezet hosszútávú célkitűzéseiről, illetve őszintén tájékoztatja őket a vállalatot érintő kérdésekről. Kiderült az is, hogy a nyertes cégeknél a kiemelkedő teljesítményt nem csupán elismerik, hanem díjazzák is, az ott dolgozók szerint a teljesítményük tükröződik a javadalmazásukban, a fizetésüket veresnyképesnek találják.

Íme 2013 Legjobb Munkahelyei:

250 fő alatti vállalatok:

1. Janssen-Cillag Kft.
2. Debreceni Hőszolgáltató Zrt.
3. Budapest InterContinental

250-1000 fő közötti vállalatok:

1. FGSZ Földgázszállító Zrt.
2. Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
3. Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft.

1000 fő feletti vállalatok:

1. Szerencsejáték Zrt.
2. McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft.

 

Forrás : www.hvg.hu

http://hvg.hu/karrier/20131105_legjobb_munkahely_felmeres#utm_source=hvg_karrier&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_11_07&type-id=HvgCareer&user-id=D049EFC9&utm_content=top

Keresés