Végtörlesztés: több bank bedobhatja a törölközőt

Fogyóban a pénz, felfüggeszthetik a forinthiteleket. Épp akkor, amikor végső rohamra indulnak a későn ébredők.

Végtörlesztés: több bank bedobhatja a törölközőt
Hosszú tömött sorok a láthatáron?

      Rohamtempóban dolgoznak a bankok a végtörlesztési igények rögzítésén. A Napi Gazdaság információi szerint volt olyan hitelintézet, ahol december 26-án, karácsony másnapján is zajlott az adminisztratív munka. Borzasztó hét következik, hiszen péntekig jelentkezhetnek be végtörlesztésre a későn ébredők.

      Akik hitelből szeretnék mindezt megoldani, nem sok jót remélhetnek, mert egyre több pénzintézet fogy ki a likvid pénzből. A Fundamenta és az Aegon a forinthitelek felfüggesztését, az AXA a teljes jelzálog-hitelezés leállítását jelentette be. A lap úgy tudja, hogy december 23-tól a Gránit Bank sem fogad be új kiváltó forinthitel-igényeket, míg a Budapest Banknál december 29-étől lép életbe a felfüggesztés.

     Szakértők szerint a mostani helyzetben egyre inkább látható: csak azoknak éri meg a kiváltó kölcsön igénybevétele, akik viszonylag jelentős összeget képesek azon felül is végtörleszteni. Ellenkező esetben ugyanis a forinthitel törlesztőrészlete lényegesen magasabb lehet, mint az eredeti kölcsöné, ráadásul az ügyfél a tovább emelkedő forintkamat-pálya miatt is aggódhat. Ezért a megoldást számukra inkább a kibővített árfolyamgát-megoldás hozhatja.

 

Forrás: Napi Gazdaság

Keresés