Több nagyvállalatot is megvásárolhatnának anélkül, hogy megéreznék.


Az Apple nem nagyon tud hibázni az utóbbi időben, az összes piacra dobott terméke letarolta a piacot, az iPhone-iPad páros soha nem látott sikereket hozott. A sikerszéria nyomán tetemes készpénzmennyiség halmozódott fel az Apple-nél, ami szakértők szerint nem feltétlenül jó dolog, de lassan ott tart a cég, hogy nem nagyon tudja mire költeni a pénzét.
 

Persze ez nem teljesen igaz, hiszen a vezetők folyamatosan keresik a lehetőséget a cég folyamatai, az infrastruktúra fejlesztésére, rengeteget költenek kutatásra, különböző beruházásokra, de ettől még mindig ott van az a 10 milliárd dollárnál is több pénz, amivel kezdeni kell valamit. Még márciusban be is jelentette az Apple, hogy megkezdi az osztalék kifizetéseket, valamint sajátrészvény-vásárlási programot is indít, amely keretén belül három év alatt 45 milliárd dollárt juttat vissza a részvényeseknek.


Amíg ez megtörténik, érdemes elagyalni azon, hogy mennyi is valójában ez a pénzmennyiség és mire lehetne elkölteni. A beszédes és látványos infografika rávilágít arra, hogy a rendelkezésre álló 110,2 milliárd dollárból megvásárolhatnák a BlackBerry-t gyártó RIM-et, a Nokiát, a Twittert, az Adobe-t, a Netflixet, a T-Mobile-t és még ezután is maradna némi aprója. A gyártó bevételének 75%-át az iPhone és az iPad termeli, és eddig összesen 365 millió iOS alapú készüléket adtak el.

Az AppStore-ban megtalálható 600 ezer alkalmazás mindössze 18%-a játék, 895 új app kerül be a kínálatba naponta és az alkalmazások valamivel több, mint a fele fizetős. Kína fontos részt vállal az eladásokból, mivel azok 20%-a ott bonyolódik, ami az elmúlt évtől számítva 300%-os növekedést jelent. Ez utóbbi is bizonyítja, hogy még mindig vannak kiaknázatlan lehetőségek az Apple előtt, amit a jelek szerint ki is fog használni.


 

Forrás : www.technet.hu

Szerző : Horváth Balázs

Keresés