Kora délután 281-en állt az euró, ami idei rekordot jelent. A német kancellár gondosan egyengeti a magyar fizetőeszköz útját.

 

A közös európai pénzt fél négy előtt nem sokkal 281,14 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon. Délelőtt fél tízkor a 283,60-as, csütörtök délután a 284,2-es szinten állt az euró.

A dollár kora délután 228 forintot ért a délelőtti 230,84 forint és a csütörtök délutáni 231,1 forint után. A svájci frank jegyzése 234 forintra csökkent a délelőtti 236,14 forintról, előző nap pedig 236,62 forint volt az árfolyama.

A kereskedők szerint az euró és vele együtt a forint szárnyalását az váltotta ki, hogy Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök megállapodott abban, hogy mindent megtesznek az euróövezet megőrzéséért.

Jól hatott a piacokra a német pénzügyminiszter nyilatkozata is. Wolfgang Schäuble kijelentette: egyetért az Európai Központi Bank elnökével, Mario Draghival, aki csütörtökön azt mondta: a bank minden lehetséges eszközt felhasznál a közös európai pénz megvédésére.

 

Forrás: MTI

Keresés