Létezik valódi interceptor...


Ebben a hónapban vette át az ausztrál rendőrség a limitált, nagy-teljesítményű Ford Falcon GT ünnepi verzióját. Az ausztrál Ford legerősebb modellje a V8-as, kompresszoros Falcon GT 450 lóerővel gördült ki a gyárból, de a limitált rendőrségi verzió közel 540 lóerővel büszkélkedhet, köszönhetően a módosított befecskendező-rendszernek és a kipufogónak.

Míg az amúgy sem szerény menetteljesítményekkel rendelkező négyajtósért kb. 15 millió forintos összeget kérnek el, addig rendőrségi verzió értéke meghaladja a 21 millió forintot. A jelentős árkülönbözet részben a legmodernebb rendőrségi felszereléseknek köszönhető. A fedélzeti számítógépen kívül, a legújabb radar-rendszerrel, rendszám-olvasóval látták el.


 

Noha az ausztrál rendőrség nem szenved hiányt erős autókban, hiszen flottájukat több 430 lóerős V8-as Holden is gazdagítja, a limitált kiadású ünnepi Falcont a tervek szerint a reprezentációs célokon túl valóban bevetnék a gyorshajtók ellen. A rendőrség állítása szerint az autó paraméterei elég meggyőzőek ahhoz, hogy a környéken mindenki betartsa az előírt sebességhatárokat.

 

Forrás : www.vezess.hu

Keresés