Lehullott a lepel az új Octaviáról


Pár órája hullt le a lepel a cseh márka legfontosabb típusáról a 2013-ban piacra kerülő Škoda Octaviáról. A világ minden zugából érkező sajtós hiénahad részeként mi is megbámultuk, körbetapogattuk, lefotóztuk az újdonságot.

Az Octavia immár harmadik generációja a cseh cég menedzsmentjének várakozása szerint bekerülhet a világ tíz legkeresettebb személygépkocsija közé. Erről Winfried Vahland, az autógyár vezérigazgatója beszélt kedden a közép-csehországi Mladá Boleslavban, amikor bemutatta az új autót. A modellből jelenleg évente mintegy 400 ezer darabot adnak el, a legjobb tíz közé bekerüléshez évi több mint félmillió eladott gépkocsi kell az adott modellből.

Az Octavia első modelljét 16 éve dobták a piacra, s azóta több mint 3,7 millió darabot gyártottak belőle.  Az új generáció gyártása novemberben indult meg, a hivatalos bemutatója márciusban lesz a Genfi Autószalonon. Az Octavia a Škoda által gyártott kocsik mintegy 45 százalékát teszi ki. A gyár idei 875 ezerről 2018-ig 1,5 millióra szeretné növelni az évi gyártást.


A részletinformációk gyűjtése, feldolgozása jelenleg is halad, a világpremier beszámolója még a hét folyamán olvasható lesz a Vezess.hu hasábjain. A várakozást enyhítendő megosztjuk a gyár által közzétett hivatalos fotókat, várjuk az első benyomásokat, gondolatokat az autó formáját illetően !


Forrás: MTI

Keresés