Elsőként Susie Wolff tesztelheti majd februárban a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban szereplő Williams idei versenyautóját.

Ismét egy nő tesztel majd a Forma-1-ben

Susie Wolff próbálhatja ki először a Williamst (dtm.com)

A brit istálló hétfőn jelentette be, hogy a csapat részvényesének és korábbi ügyvezető igazgatójának, Toto Wolffnak a felesége teszi majd meg az első köröket a 2013-as, FW35 jelzésű modellel.

A skót születésű, 30 esztendős Susie Wolff hét évig a német túraautó-bajnokságban (DTM) szerepelt, tavaly április óta dolgozik a Williamsnek, és az idén több alkalommal is lehetőséget kap majd az istállónál, elsősorban az aerodinamikai fejlesztések tesztelésénél.

A Williamsnél az idei vb-sorozatban az előző szezonban a Spanyol Nagydíjon diadalmaskodó venezuelai Pastor Maldonado, valamint az újonc finn Valtteri Bottas lesz a két pilóta. Az 1980 és 1997 között kilenc konstruktőri világbajnoki címet nyerő istálló tavaly a nyolcadik helyen zárta a pontversenyt.

Egy hölgy, nevezetesen Maria De Villota a nyáron már tesztelt egy Forma-1-es autót, ám ő súlyos balesetet szenvedett. A Marussiát tesztelő spanyol egy kamionnak ütközött, elvesztette a látását a jobb szemére és az arcát is többször műteni kellett.

 

Forrás: MTI/Sport24

( http://sport.hir24.hu/forma-1/2013/01/28/ismet-egy-no-tesztel-majd-a-forma-1-ben/#aktualisdoboz )

Keresés