Modellváltás helyett facelift ...

 Modernebb megjelenést kap a Lada Granta és Kalina. A bevezetés időpontja még nem ismert, ahogy a részletek sem.

 
HIRDETÉS


Tervezett nyugat-európai visszatéréséhez felfrissíti két legfontosabb modelljének: a Kalinának és a Grantának a formatervét a Lada. Részleteket sajnos nem tudunk közölni, de orosz lapok úgy tudják, a Kalina gyakorlatilag készen áll a sorozatgyártásra,

Orosz lapértesülések szerint az AvtoVAZ már majdnem elkészült a Lada Kalina és Granta modellek ráncfelvarrásával. A Kalina gyakorlatilag megérett a gyártásra, a Granta pedig a prototípus fázisban jár, és megkezdődtek a tárgyalások a beszállítókkal.  

Hogy hogyan fognak kinézni a megújuló autók, egyelőre nem biztos. Minden bizonnyal érvényesül majd rajtuk az új generációs X-Ray szabadidőjármű formavilága.

Hiba volna azonban azt gondolni, hogy az AvtoVAZ-nál felgyorsultak az események: az eredetileg még idén piacra lépő Kalina facelift bevezetését másfél évvel eltolták, a Granta ellenben állítólag még az év vége előtt megjelenik.

Valójában a 2013-ban bevezetett Kalinára és a 2012. óta létező, tavaly ötajtósként is piacra dobott Grantára is ráférne a teljes modellváltás: műszakilag mindketten közös ősre: a 2004-es, első szériás Kalinára vezethetők vissza.

Képünkön a Lada Kalina Cross típus látható.

 

Forrás : www.vezess.hu

Szerző : Svékus Gergő

http://www.vezess.hu/hirek/lada-kalina-granta-facelift/62914/

Keresés