Peterhansel és Despres nyerte a Dakar-ralit

A világ legnagyobb és legnehezebb tereprali-viadalán, amelyet idén is Dél-Amerikában rendeztek, kettős francia siker született.

Stéphane Peterhansel (egy MINI volánja mögött) tizedik diadalát aratta a Dakar-ralin, ebből négyet négy keréken szerzett. Cyrill Despres (KTM) negyedszer szerezte meg a végső győzelmet a motorosoknál.

A verseny utolsó mért szakaszán, a Limába vezető úton az amerikai Robby Gordon volt a leggyorsabb az autósok között, míg a motorosoknál a norvég Pal Anders Ullevalseter vitte el a pálmát.

Az egyetlen versenyben maradt magyarnak, az autós Szalay Balázsnak az eredményéről még nem érkezett jelentés.

 

A MINI-k diadalának néhány képe még az utolsó előtti szakaszból (1 perc után):

Az idei Dakar igen eseménydúsra sikeredett: rögtön az első nap tragédia történt, miután a spanyol motoros, Jorge Andres Martines Boero szívrohamot kapott és meghalt.

Később kuriózumként egy egykori uruguayi súlyemelő nyert szakaszt a quadosoknál, majd a Szalay Balázsék mellett magyar indulóként résztvevő Sebestyén Sándort és Bognár Józsefet kizárták a versenyből, mivel túl sok ellenőrző pontot hagytak figyelmen kívül.

A címvédő katari Nasszer al-Attijah kénytelen volt feladni a versenyt, mert sok technikai probléma érte az autóját. Innentől egyenes út vezetett Stéphane Peterhansel győzelme felé, amely azért is történelmi jelentőségű, mert a BMW-motorral hajtott MINI még sohasem győzött a legnagyobb tereprali-viadalon.

Forrás : MTI/Sport24

Keresés