A Ferrari nagy lendülettel vágott neki 2012-nek, már a tavaly idény utolsó harmadában is a radikálisan újnak szánt F2012-esen dolgoztak, az autó azonban saját bevallásuk szerint sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a téli teszteken.

F1: Megnyugtatták a Ferrari-vezért
Az utolsó barcelonai hétvégén a technikai főnök Pat Fry és Fernando Alonso is azt mondta, hogy küszködni fognak az idény elején, a dobogóra sem lesz esélye a csapatnak. Felipe Massa azonban másképp gondolja:

"Tény, hogy minden évben egyre kevesebbet tesztelünk, ezért nehezebb felmérni, hogyan is állnak egymáshoz képest a csapatok. Tavaly nagyon jól mentünk a teszteken, aztán Melbourne-ben mégis egy másodperces hátrányban találtuk magunkat" ? mondta a Ferrari hivatalos oldalán.

"Nem tagadom, hogy nem vagyunk 100 százalékosan elégedettek a spanyolországi teszteken végzett munkánkkal, szerettem volna, ha gyorsabbak vagyunk. De vadonatúj autónk van, még mindig ismerkedünk vele, mire kihozzuk belőle a maximumot."

"A csapat nagyon erős, hiszek benne, hogy a képességek leszünk fejleszteni a kasztnit év közben. Az igazság csak Ausztráliában, ugyanolyan körülmények között, kevés üzemanyag és a leglágyabb gumik használata mellett derül majd ki. Az biztos, hogy pár csapat nagyon erősnek tűnik, a Red Bullt, de a McLarent, a Mercedest és a Lotust is gyorsnak látom. Aztán ott egy nagyon sűrűvé vált csoport, pár tizeden belül van a Sauber, a Toro Rosso és a Force India. Ezzel együtt is viszont hiszem, hogy mi a dobogóért küzdhetünk. Csakis erre gondolok. Már csak pár nap és a válaszokat is megkapjuk."

Massa dobogós elképzelését osztja egyébként az egykori McLaren-tesztelő, az idén a HRT-vel induló Pedro de la Rosa is.

"Ez az autó egészen kiváló és biztos vagyok abban, hogy az első perctől kezdve harcban lesz a dobogós helyekért" -mondta a spanyol Cadena Sernek a veterán. "Szerintem semmivel sincs több gondja a Ferrarinak, mint a többieknek. Ellenben azt látom, hogy a gép elképesztően gyors, sokkal sebesebb, mint sokan feltételezik."

Forrás : www.vezess.hu
Szerző : Baka Gábor

Keresés