Úgy tűnik, hogy ügyesen keveri a Ferrari a lapokat.

 

A Berlinetta körül megy a felhajtás, hogy a történelem leggyorsabb autója, ami a maranelloi gyártósorról legördült, de ettől függetlenül természetesen a Ferrarinál nem áll meg az élet.


A Ferrari Enzo várva várt utódja, mely az F70 kódnév alatt fut, egy 7,3 literes, V12 elrendezésű motort kap, melynek ereje meghaladja a 800 lóerőt. A hibrid rendszernek köszönhetően ebből a mennyiségből 120 póni jut az alternatív forrásra, hogy végre az aszfaltra engedhesse dühét. Rövid matekkal kiszámolható, hogy ez meghaladja a Berlinetta erejét.


Rossz hír azoknak, akik idén várták volna az F70 bevezetését, hogy felesleges várakozniuk, ugyanis leghamarabb a 2013-as NAIA, vagy a Genfi Autószalon adhat helyet a leleplezésnek. Helyesebben valóban lesznek, akik még idén testközelből csodálhatják a legerősebb Ferrarit, de ez csak bizonyos emberek igen szűk körének lesz megtartva. A Ferrari szerint egyébként nem csak az autó árával, de magával az autóval is szeretnék meglepni az embereket. (A képen a Berlinetta motortere látható)

 

Forrás : www.technet.hu

Keresés