F1: A Mercedes bejelentkezett a pole-ért...


A Maláj Nagydíj utolsó, harmadik szabadedzését is megúszták a csapatok eső nélkül, mindössze azt kellett megvárniuk, amíg a korábban lehullott csapadék maradéka is felszárad a sepangi aszfaltcsíkról.

Miután ez jó 20 perc alatt megtörtént, meg is indult az érdemi munka, a körözés, az időmérőre való felkészülés.

A leggyorsabbnak végül a mercedeses Nico Rosberg bizonyult a végén, a német eddig egyedüliként 1:37 alá szorította a köridőt, több mint négytizedet adva az addig élen álló honfitársának, Sebastian Vettelnek is.

Vetteltől lefelé már messze nincsenek ilyen különbségek, a címvédő mögött századmásodperccel lépésekben sorakozik szorosan csapattársa, Webber, Kimi Räikkönen és Romain Grosjean Lotusa, Jenson Button a McLarennel és még a williamses Pastor Maldonado is.

Michael Schumacher jóval lassabb volt Rosbergnél, a pénteket uraló Lewis Hamilton idejét azonban az magyarázza, hogy az edzés közepén megjárta a kavicságyat, az autóját javítgatni kellett, így csak feleannyit futott, mint a többiek.

A Ferrari számára nem túl biztatók a kilátások a kvalifikáció előtt: Fernando Alonso a 13. időt hozta, míg Massa tőle is egy másodperccel elmaradva, csak a három kiscsapat autóit verve a 18. helyen zárt.

A Maláj Nagydíj időmérő edzése magyar idő szerint 9 órakor kezdődik.

Forrás : www.vezess.hu

Keresés