Készül a Dacia Citadine



A Daciát olcsó autók márkájaként tartjuk számon, de néhány modelljük már nem abszolút olcsósággal versenyez, hanem ár/érték arányban nyerők. A Renault román márkája most azonban ismét arra készül, hogy aláígérjen a piacnak.

Citadine néven egy városi autót tervez a vállalat.  A járgány a Sandero alá érkezik, akkora lesz, mint a jelenlegi Renault Twingo. Alapját egy új padlólemez adja, amelyet később egy nagyobb modellnél is használni kíván a Dacia. Ellentétben a legtöbb kisautóval, nem háromajtós karosszériával készül, hanem szériában ötajtós formát kap.

Újító lesz a Citadine abban a tekintetben, hogy más Dacia modellekkel ellentétben nem a Renault régebbi fejlesztésű motorjait örökli, hanem saját motort kap. Az új fejlesztésű motor a hírek szerint 0,9 literes háromhengeres, 60, 75 és 90 lóerő teljesítménnyel készül.

Míg jelenleg 1,8 millióért lehet megszerezni a Sandero legolcsóbb változatát, a Citadine ennél is olcsóbb lesz. A tervek szerint 5000 euróért, azaz jelen áron 1,5 millió forint alatt megvehető lesz.

 

 

Forrás : www.vezess.hu

Keresés