F1: Alonso a zavarosban halászna...


A Ferrarinál már pénteken a 10. hely környéki kvalifikációs eredmény valószínűsítettek és ez igazolódott is a szombati időmérőn, miután Felipe Massa a Q3-as továbbjutásról nem sokkal lemaradva a 12. időt autózta, míg Fernando Alonso az utolsó szakaszban a 9. rajthelyet szerezte meg.

"Tudtuk, hogy nehéz lesz az időmérő és így is lett. Sikerült pár ezreddel megelőznöm Vettelt, így bejutottam a Q3-ba. Az autó olyan, amilyen, szóval a helyezés nagyjából megfelel a jelenlegi potenciálnak. Természetesen nem lehetünk elégedettek azzal, hogy egy másodpercre vagyunk a pole-tól, de csak annyit tehetünk, hogy igyekszünk behozni a hátrányt" - mondta a spanyol.

"A rajtrács igazán izgalmas és furcsa, két Mercedes, egy Sauber és egy Lotus az élen. Nekünk nem szabad majd hibázni, mert messze nem a miénk a legjobb autó, de ha hibátlanul dolgozunk, ahogy Ausztráliában és Malajziában is tettük, akkor szép pontmennyiségre gondolhatunk" - magyarázta a csapat hivatalos összefoglalójában Alonso.

A ferraris a BBC-nek beszélve azt is elmondta, hogy cseppet sem bánná, ha vasárnap esne a futamon.

"Minél több a változó, nekünk annál jobb. A kilencedik helyről rajtolok, egy sima futamon pedig csak két pont jár a kilencedik helyen való célba érésért, szóval megéri kockáztatni. A kilencedik helyről nincs sok vesztenivaló, szóval jobb lenne egy őrült futam."

"A Q3-ban a lehető legjobb kört mentem, ami a kilencedik helyre volt jó, szóval nehéz verseny lesz, de azt se feledjük, hogy vasárnaponként az autónk általában jobb, így holnap talán erősebbek lehetünk, de nehéz lesz, tényleg."

Forrás : www.vezess.hu

Keresés