F1: Schumacher jó képet vág a hibához...

A Mercedes teljesítménye keretbe foglalta a Kínai Nagydíjat: Nico Rosberg megnyerte a futamot, miközben csapattársa, Michael Schumacher a verseny egyetlen kiesője volt. A 13. körig a hétszeres világbajnok a második helyen állt, ám bokszkiállása alatt - valószínűleg a szerelők közötti kommunikációs hiba miatt - nem rögzítették megfelelően a jobb első gumit, így néhány kanyarral később Schumacher kénytelen volt félreállni. "Bocs, srácok, vége van" - közölte a Rosberg győzelme láttán boldognak tűnő Schumacher még az autóból.

"Az első kerék már a bokszból kifelé menet laza volt" - magyarázta később a német. "Nagyon furcsán viselkedett az autó, a 6-os kanyarban füstöt is láttam, ezért úgy döntöttem, nem próbálok visszamenni vele a bokszba, nehogy nagyon megsérüljön. Nincsenek bennem rossz érzések, sajnálom a srácot, aki most biztosan felelősnek érzi magát, de ez a játék része."

"A jó hír, hogy erősek vagyunk. Ausztráliában túlságosan koptattuk a gumikat, aztán Malajziában nem eléggé, valahol a kettő között kell lennie a megoldásnak. Úgy látszik, megtaláltuk ennek a módját. Tudtuk tartani a tempót a mezőny elején, a kiegyensúlyozottságunkkal kapcsolatos kérdéseket megválaszoltuk."

"Remélem, hogy a következő versenyen, Bahreinben is elöl leszek. A gumik szerepe mindig fontos, az időjárási körülmények döntőek lehetnek. Bahrein lényegesen forróbb lesz Kínánál, meglátjuk, hogyan keverednek a kártyák. Jó érzés, hogy a kvalifikáción minden pályán gyorsak vagyunk. Egyre jobban értjük az autót, azt hiszem, lassan minden helyzetre be tudjuk állítani."

Ross Brawn csapatfőnök felszabadultan nyilatkozott a leintés után. "Lenyűgöző volt!" - mondta Brawn. "Meg kell hagyni, féltünk a gumiktól, de Nico tökéletesen használta őket. Tragikus, hogy Michaellel hibáztunk, mert ő is ott lehetett volna az elején. Új kalandot kezdtünk: volt már néhány különleges nap az életemben, de ez is egy olyan."

"Megkönnyebbültem. Minden győzelem különleges, de a nehéz idők után ez különösen az. Nico egészen szuper, szuper munkát végzett. A mérnökök és ő is tudta, hogy mit kell tennie és tökéletesen meg is csinálták." Brawnt a leintés után édesapja hívta telefonon, majd feleségével beszélt.

A Mercedest a futam után egyébként megbüntették Schumacher rossz kerékcseréje miatt, de a stewardok méltányolták, hogy a hétszeres bajnok azonnal félreállt a rosszul rögzített kerékkel, így csak 5000 eurós bírságot szabtak ki veszélyes kiengedés címén.

 

Forrás : www.vezess.hu

Keresés