Az összes traffipax az utakon...

Ezen a héten Európa mintegy 27 országában fokozott sebesség-ellenőrzést tartanak a rendőrök. A kampányt a TISPOL (European Traffic Police Network) szervezi. Európa-szerte hétfőtől vasárnapig (azaz április 16-tól 22-ig) tartanak az ellenőrzések, az egyes országok azonban önállóan választják ki azokat a napokat, amikor a saját ellenőrzéseiket végrehajtják - figyelmeztet a rendőrség.

Magyarországon keddtől csütörtökig számíthatunk az átlagosnál aktívabb rendőri ellenőrzésekre. Az akció országos szintű, ennek megfelelően a fővárosban, valamennyi megyében és a gyorsforgalmi útjainkon egyaránt számítani lehet ellenőrzésekre.

A háromnapos akcióban a rendőrség valamennyi működőképes sebességmérő készülékét beveti, az automata és a hagyományosnak tekinthető mobil eszközöket egyaránt. A sebesség-ellenőrzések végrehajtásának első számú oka, hogy Európában a gyorshajtás a közutak "legfőbb gyilkosa,a mely évente 8-10 000 áldozatot követel. Magyarországon átlagosan számítva minden negyedik közúti tragédia hátterében a gyorshajtás áll.

 

Forrás : www.vezess.hu

Keresés