F1: 37 milliárdos szerződés Hamiltonnak?



Míg Jenson Button helye legalább 2014 végéig biztos, Lewis Hamilton mclarenes szerződése 2012 végén lejár. Az idén még nyeretlen, de kimondottan összeszedetten versenyző angol és a csapat egyelőre hivatalosan nem tárgyal a folytatásról, de már megjelentek a hosszabbítást illető spekulációk.

A brit Guardian úgy tudja, hogy a McLaren nagyon szeretné megtartani a 2008-as bajnokot, így öt évre szóló, összesen 100 millió fontos (37 milliárd Ft) szerződést is ajánlana neki. Hamilton ezzel az évi 20 millió fontos alapbérrel Nagy-Britannia legjobban kereső sportolójává válna.

Míg a brit lap növekvő összegről ír, a svájci Blick épp ellenkezőleg, náluk úgy tudják, hogy a mclarenes egyelőre nem túl elégedett az elé tett ajánlattal, ugyanis a mostani, közel 15 millió fontos éves fizetését nagyjából felére, 8 millióra mérsékelnék az új szerződésben.

A Hamilton menedzselését is végző, globális celebeket futtató XIX Entertainment és a McLaren valamikor június végén, júliusban kezdheti meg a hivatalos tárgyalásokat.

A Forma-1-ben ma Fernando Alonsót tartják a legtöbbet kereső pilótának, a spanyol a különböző források eltérő adatai szerint valahol 25 és 35 millió euró (7,5-10,5 milliárd Ft) közötti összeget tehet zsebre idényenként.

 

Forrás : www.vezess.hu

Szerző : Baka Gábor

Keresés