F1: Maldonado tört-zúzott


hirdetés

A barcelonai győztes Pastor Maldonado valószínűleg minden esélyét eldobta, hogy hasonlóan szerepeljen Monacóban, miután a szombat délelőtti, utolsó szabadedzés végén "megkergült".


A venezuelai pár perccel a vége előtt előbb az alagút előtti kanyarban egyszerűen belekormányozta az autóját a normálisan haladó Sergio Perez Sauberébe, majd a következő körön összetörte a saját járgányát, amikor a Kaszinó téren érintőre vette a szalagkorlátot, majd a másik oldalon lévő falnak pattanva leszakította a bal hátsó kerekét. A Williamsre szerelés és esetleges sebességváltó-csere vár, ami öthelyes hátrasorolást hozhat, de a perez-incidens miatt büntethetik is Maldonadót.

Az edzésen egyébként a csapatok igyekeztek behozni a csütörtöki eső miatt elveszett időt, folyamatos volt a körözés, mindenki próbálgatta a szuperlágy gumikat. Maldonadón kívül is hibáztak, Vettel például egy ponton érintőre vette a szalagkorlátot, míg a Force Indiá-s Paul di Resta az alagút kijáratánál dobta el az autót a féktávon, a keresztbe fordult járgány orral vágódott a korlátnak.

Bár Maldonado balesete miatt az utolsó percek gyors körei elúsztak, nem lehet tudni, ki dobott volna még valami nagyot, azt le lehet szögezni, hogy Nico Rosberg elsősége alapján esélyes a Mercedes, a Ferrari pedig kimondottan erősnek tűnik, Fernando Alonso, sőt még láthatóan rákapcsoló Felipe Massa is az időmérő favoritjának számít.

Hogy végül kié lesz a Monacóban fél győzelemmel felérő pole? A 14 órakor kezdődő kvalifikáción kiderül.

 

Forrás : www.vezess.hu

Keresés