Skoda siker a Mecsek-rallyen

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A Herczig Norbert, Igor Bacigal kettős nyerte meg az éjjel-nappali Mecsek-ralit, amelynek legnagyobb kihívása az volt: ki bír jobban alkalmazkodni a folyamatosan változó viszonyokhoz. Mert ezek a fiúk autóztak sötétben vízen, sötétben szárazon, majd világosban nedves aszfalton és világosban szárazon.

Pénteken, az éjszakába nyúlóan két, míg szombaton napközben további hat gyorsasági szakaszt rendeztek meg. Ezek össztávja 150 kilométer volt.

Herczigék legnagyobb ellenfele a győzelemért folyó csatában Turán Frigyes volt, akik sötétben jobb volt, világosban viszont Herczig folyamatosan faragott a 2.5 másodperces hátrányából (nem ment könnyen, éppen hogy tizedenként, vagy másodpercenként), és végül a nyolc gyorsasági szakasz közül hetet megnyert.

 


Érdekesség, hogy a Škoda-pilóta nyert már az összes klasszikus ralihelyszínen, Pécset kivéve. Most ezt is kipipálhatta, mert az utolsó előtti gyorsaságin olyan előnyt kovácsolt (12 másodpercet), ami elég volt a végső sikerhez.

A dobogó harmadik fokáért Hadik András és Botka Dávid harcolt ? a küzdelem utóbbi pilóta sikerével zárult, aki még a power stage-et is megnyerte (tizedre azonos idővel, mint Herczig), így további plusz pontokkal gazdagodott.

 

 

A 2012-es Mecsek-rali végeredménye:

1. Herczig Norbert - Bacigal Igor, Škoda Fabia Super2000 1:17:30.1,
2. Turán Frigyes -Zsiros Gábor, Ford Fiesta Super2000 +21,7 mp
3. Botka Dávid - Mihalik Péter, Mitsubishi  EVO IX + 49,6 mp

A részletes eredményeket megtalálja erre a linkre kattintva.

A verseny része volt a historic Európa-bajnokságnak, amelynek keretében 44 klasszikus versenyautó is indult. Közöttük az 1983-ban márkavilágbajnokságot nyerő Lancia 037-est kormányzó Marco Verdelli volt a leggyorsabb. A magyarok közül Wirtmann Ferenc bolt a legjobb, aki 11-ként zárt Ford Escort RS 2000-es autójával.

 

Keresés