Rekordra készülnek a magyar diákok !



Energiatakarékos járművével rekordra készül a Kecskeméti Főiskola csapata. Az eddigi eredményeik tükrében reális célkitűzés, hogy 3000 km/1 literes fogyasztást érjenek el. A fiatalok az ilyen autók számára meghirdetett versenyen a finnországi Nokiában készülnek a csúcsdöntésre.

A májusi rotterdami versenyen 2696 km/1 literes teljesítménnyel sikerült megszorongatniuk a világelső franciákat, akik korábban megközelíthetetlennek tűntek. Ráadásul a nehezebb utcai pályán a vetélytársak közül csak a kecskemétieknek sikerült javítaniuk korábbi eredményükön, a többieken kifogott a szokatlan terep. Így jó esély van arra, hogy a finnországi Nokiában kedvezőbb pályán elérik a 3000 km-es eredményt.
Amióta a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata versenybe szállt az eco-marathonon ötször javították meg a magyar rekordot, jelenleg mintegy nyolcszor jobb az eredményük, mint az először megjavított országos csúcs.
A különböző földrészeken megrendezett Shell Eco-marathonok közül az európai mezőny a legerősebb, így az európai második hely a világon a második legjobb eredményt is jelenti.
A csapat egyedülálló módon a mezőnyben minden évben új járművet épített - most a Megameter-III-mal versenyeznek - , amelyet a versenyek tapasztalatai alapján állandóan tökéletesítenek.  A májusi verseny óta készítettek egy elektromos fékpadot, amelyben egy nagyon pontos motorparamétereket feldolgozó műszer van. Fejlesztették a motor számítógépes vezérlését, és új, az eddiginél pontosabb és kifinomultabb első futóművet készítettek.
A verseny 2012. augusztus 18-án (Szombaton) lesz.
Forrás : www.vezess.hu

Keresés