Gyerünk, csajok: az Európa-bajnoki döntőért

A magyar női vízilabda-válogatott kiváló teljesítménnyel jutott a hollandiai Eb elődöntőjébe, de nem állna meg itt. A görögöket kell megverni.     A magyar női pólóválogatott úgy indult el az eindhoveni kontinenstornára, hogy megszerezze az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt. Azt azonban már a felkészülési mérkőzéseken is lehetett érezni, hogy a lányokat nagyon összerakta a tavaly kinevezett szövetségi kapitány, Merész András.

     Tudvalévő, hogy ez a válogatott már nem az a csapat, amelyikben Valkay, Stiber vagy Primász volt a sztár, ez a csapat az elmúlt időszakban teljesen kicserélődött. Ezzel együtt rendkívül fiatal is, annak minden előnyével és hátrányával.

     Merész András azonban valamit nagyon tudhat, hogy ilyen érett játékosokká varázsolta a lányokat, viszonylag rövid időszak alatt. Az olimpiai bajnok hollandok felett aratott szenzációs győzelem után Merész azt mondta: "Csapattá értek a lányok az elmúlt hónapokban, így senki sem esett kétségbe, amikor a hollandok elmentek kettővel". Tudnak küzdeni, koncentrálni.


     Nem volt szerencséjük a lányoknak mellesleg azzal a bravúrral, ugyanis pár órával később a férfi-kézilabdaválogatott legyőzte a világbajnok franciákat a szerbiai Eb-n, és mindenki arról a bravúrról beszélt, holott ez legalább akkora siker volt a magyar csapatsportok számára.

     A mieink egyetlen vereséget szenvedtek el a csoportmeccsek során, az oroszoktól kaptunk ki. A spanyolokat kellett megverni ahhoz, hogy a négy közé jussunk, ez sikerült is. Mit sikerült, teljesen magabiztos volt a 11-9-es siker, amely egyben olimpiai selejtezős részvételt eredményezett.

     "Régen volt már arra példa, hogy elődöntőben szerepeljen egy magyar női válogatott. Mi azonban ezt elvártuk magunktól, hiszen minimálisan azzal a céllal jöttünk Eindhovenbe, hogy az olimpiai selejtező tornán való részvételt megszerezzük. Ez már megvan, de remélem ezzel nem elégszenek meg a lányok sem!" - nyilatkozta azután a meccs után Merész András szövetségi kapitány.

     A feladat azonban nem kicsi, ugyanis a mieink ellenfele a világbajnok lesz: Görögország. A másik ágon Olaszország Oroszországgal találkozik majd.

Kisteleki István és Erwin Koeman - január 24-én. Igen, mindketten ott voltak az uszodában a spanyol-meccsen. Az MLSZ volt elnökének lánya a magyar válogatott tagja (Fotó: MTI)

     A nagy érdeklődésre való tekintettel egyébként egy 450 fős lelátórésszel bővítették a helyosztók helyszínéül szolgáló Pieter van den Hoogenband Uszodát. A magyar lányok csütörtök délelőtt szabadprogramot kaptak a medencében, nem kellett kemény edzésen átesniük, a lényeg az volt, hogy szokják a levegőt, a vizet (a görög lányok nem edzettek, pedig háromnapos szünet után várják a kora esti találkozót).

A mi találkozónk 18 órakor kezdődik, a Sport24 élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik a mérkőzésről.

A magyar válogatott kerete :
Kapusok: Bolonyai Flóra, Gangl Edina
Mezőnyjátékosok: Illés Anna, Antal Dóra, Csabai Dóra, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Drávucz Rita, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Kisteleki Hanna, Menczinger Kata

 

Forrás : Sport24


Keresés