A Nokia jelek a szerint egy újabb kamerás mobil szörnyeteggel kívánja sokkolni a riválisokat.

A finn gyártó hatalmasat durrantott azzol, hogy tavaly februárban előrukkolt egy 41 megapixeles felbontású és hatalmas szenzorral szerelt készülékkel - ez volt ugyebár a symbianos Nokia 808 PureView. Aztán ősszel megérkezett a Windows Phone szoftveres Nokia Lumia 920, mely ugyan csak 8 megapixeles felbontású, viszont elsők között kapott optikai képstabilizátort. Ez azonban még csak a kezdet.

Jól értesült források szerint a már jó ideje pletykált Nokia EOS kombinálni fogja egymással a 41 megapixeles hatalmas szenzort, az optikai képstabilizátort, illetve a Windows Phone 8 operációs rendszert. Ezen források arról is beszámoltak, hogy a Nokia előrehaladott teszteket folytat a 4K videófelvétel terén is, az azonban még nem biztos, hogy ebbe a bizonyos EOS készülékbe be fog kerülni az Ultra HD támogatás.

Egyelőre még az is kérdéses, hogy egy visszafogottabb kétmagos, vagy egy brutális teljesítményű négymagos Snapdragon 800 chipset kerül majd a telefonba, melynek előlapját várhatóan egy 1280x768 pixeles AMOLED érintőkijelző fogja uralni. Említést érdemel még a LED és xenon villanó, az állítható rekeszérték, a micro-HDMI csatlakozó aljzat, az FM transzmitter, illetve a 2000 mAh kapacitású akkumulátor.

alt
 
 

Forrás : www.technet.hu

Szerző : László Ferenc

http://www.technet.hu/megapixel/20130418/kepstabilizator_41_megapixel_4k_video_-_egy_mobilban/

Keresés